Sigma DP2 Merrill

Sigma DP2 Merrill on vuonna 2009 markkinoille tulleen mallin DP2 uudistettu versio. Ulkoisesti merkittävin muutos on objektiivin siirtyminen kameran vasempaan reunaan, mikä on parantanut käsiteltävyyttä.

#Kamerat #Sigma
6.8

Sigma DP2 Merrill on vuonna 2009 markkinoille tulleen mallin DP2 uudistettu versio. Ulkoisesti merkittävin muutos on objektiivin siirtyminen kameran vasempaan reunaan, mikä on parantanut käsiteltävyyttä. Uutta on myös kuvakenno, joka on nyt tyyppiä Foveon X3 Direct. Kuvakennon toimintaperiaatteen takia Sigma väittää, että kennon tarkkuus vastaa 46 megapikseliä. Niin tai näin, se on ainakin varmaa, että DP2 Merrillin herkkyyksillä ISO 100 ja ISO 200 kuvatut kuvat ovat yksityiskohtien määrältään ja terävyydeltään parempia kuin tämän testin muiden kameroiden kuvat. Objektiivin tarkentaminen käsin on nopeaa. Objektiivin polttoväli vastaa kuvakulmaltaan 46 millimetriä, joten polttoväli on yleiskuvaukseen pitkänpuoleinen. DP2 Merrillissä on kuitenkin muita paljon suurempia ongelmia. Kohina alkaa näkyä selvästi herkkyydestä ISO 400 alkaen, ja värit ovat haalistuneita jo herkkyydellä ISO 1600. Valotuksen ongelmana on se, että automatiikka ylivalottaa johdonmukaisesti kaksi aukkoa. Tämän voi korjata, mutta kun valotusta vähentää pari aukkoa, näyttö tummuu melkein mustaksi. Jos aikoo saada onnistuneita kuvia, tarvitaan paitsi runsaasti rutiinia myös onnea. Kamerassa ei ole salamaa. Videokuvan tarkkuus on vain 640 x 480 pikseliä, mikä ei ole enää tätä päivää.

Arvio

DP2 Merrillillä saa pienillä herkkyyksillä tarkkoja kuvia. Ongelmia ovat kohina herkkyydestä ISO 400 alkaen, ylivalotus ja näytön tummuus.

Ominaisuudet

Merkki
Sigma
Megapikseliä
15,4
Polttovälikerroin/optinen zoom
1x
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
4
Suurin ISO
6400