Sigma dp2 Quattro

Sigma kokeilee rohkeasti uutta. Dp2:n suurin käyttökelpoinen herkkyys on ISO 400. Ei kuvanvakainta, ei salamaa eikä videokuvausta.

tekijä Välineopas #Kamerat #Sigma
6.9

Sigma dp2 Quattro eroaa testin muista kameroista neljällä tavalla. Siinä on uusimman sukupolven Foveon-kenno, jossa punaiset, vihreät ja siniset pikselit ovat eri kerroksissa eikä vierekkäin. Toinen erottava tekijä on koko. Kameran leveys on 16,1 cm eli enemmän kuin esimerkiksi Canon EOS 5D Mark III. Kolmanneksi kennon herkkyys on yllättävän vaatimaton. Suurin arvo on ISO 6400, ja silloin värit toistuvat vääristyneinä. Rakeisuus on häiritsevää jo kun herkkyys on suurempi kuin ISO 400. Kohinamittausten arvot ovat suurimmat koskaan mittaamamme. Pienten herkkyyksien kuvanlaatu on sen sijaan hyvä, vaikka värit ovat viileähköt. Raakakuvia ei voi avata Adobe Camera Raw -muuntimen versiossa 8.6 eikä aikaisemmissa, ja kameran mukana tuleva ohjelma on raskaskäyttöinen. Polttoväli vastaa 45 milliä ja valovoima on F2,8. Objektiivi on hyvä, mutta polttovälivalinta herättää ihmetystä. Reportaasikameroiden tyypillinen polttovälihän on kohtalainen laajakulma, noin 28–35 mm. Kamerasta on kuitenkin julkistettu kaksi muutakin versiota. Dp1:n polttoväli vastaa 28 mm:ä ja dp3:n lyhyttä 75 mm:n teleä. Kameran käsiteltävyys on hyvä, ja käyttökytkimet on sijoiteltu järkevästi. Tarkennus on hidas. Kuvan keskellä on yhdeksän isoa tarkennus­aluetta, joista käytettävä valitaan käsin.

Conclusion

Sigma kokeilee rohkeasti uutta. Dp2:n suurin käyttökelpoinen herkkyys on ISO 400. Ei kuvanvakainta, ei salamaa eikä videokuvausta.

Ominaisuudet

Merkki
Sigma
Megapikseliä
19,6
Polttovälikerroin/optinen zoom
1x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
3,0
Suurin ISO
6400