Sigma fp

Sigma fp ei ole vain uusi kamera. Se on aivan uudentyyppinen kamera.

tekijä Välineopas #Kamerat #Sigma
7.9

Tämä ei ole vain uusi kamera vaan uusi kameratyyppi. Sigmassa on samanlainen kinokokoisen L-kiinnitys kuin Leicassa ja Panasonicissa, mutta fp erottautuu moduulirakenteellaan. Rungossa on perusasiat kuten kenno, näyttö ja painikkeet. Jos halutaan etsin tai kädensija, ne täytyy ostaa erillisinä ja kiinnittää paikoilleen. Etuna on, että fp on markkinoiden pienin ja kevyin kinokoon kamera.

Sigma on tähän asti käyttänyt hyvin erikoista Foveon-kennoa kameroissaan, mutta fp:ssä on perinteinen, taustavalaistu cmos-kenno, jossa on 24 megapikseliä. Kiitämme siitä. Kuvanlaatu on ehdottomasti paras, mitä koskaan olemme nähneet Sigma-kamerassa. Täysin käyttökelpoisia kuvia saa vielä ISO 102 400:lla. Asteikon toisessa päässä voi mennä ennenkuulumattomaan ISO 6:een, joten kirkkaassa aurngonpaisteessa voi käyttää F1,2:ta. Kameralla saa tietysti sekä jpg- että raakakuvia, ja se ottaa videota 4K-tarkkuudella ammattilaisluokan tallennusmuodoissa. Maksamallla 400 euroa lisää fp:n saa pakkauksena, jossa on Sigman veitsenterävää jälkeä tekevä 45 mm F2,8, ja kun objektiivivirheiden korjaus on valittuna kameran loistavasta valikosta, Sigma ei astu kertaakaan harhaan. Kaiken kaikiaan kuvien laatu on huippuluokkaa.

Kameran käynnistyminen vie 3,5 sekuntia. Ergonomia on alkeellinen, ja ylimääräinen etsin on valtava luuppi, joka asetetaan näytölle. Pientä, elektronista etsintä ei ole, ei myöskään mekaanista suljinta. Automaattitarkennus on varma mutta ei todellakaan nopea. Parin tunnin kuvaamisen jälkeen akku oli tyhjä ja kamera lämmennyt selvästi. Kameran pitäisi yleensä toimia oman elimistön intuitiivisena jatkeena. Sigma fp toimii päin vastoin. Se jarruttaa työskentelyä, asettaa vaatimuksia ja on parhaimmillaan silloin, kun kuvaukselle on selvä suunnitelma ja tahti on hidas. Tämän takia se sopii paremmin ammattimaisen videon kuvaamiseen kuin valokuvaukseen.

Conclusion

Kuvanlaatu on Sigma-kameroiden kaikkien aikojen paras. Ergonomia ei ole hyvä, kamera ei ole nopea eikä kunnollista elektronista etsintä saa edes lisävarusteena.

Ominaisuudet

Merkki
Sigma
Megapikseliä
24
Polttovälikerroin/optinen zoom
1
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
12
Suurin ISO
102 400