Sony A6000

A6000:tta piti vähän räätälöidä, mutta sitten olimme siihen hyvin tyytyväisiä. Kuvanlaatu on hyvä, kamera on pieni ja objektiivikin on hyvä.

#Kamerat #Sony
8.7

Sony on luopunut peilittömissä kameroissaan mallinimestä NEX, ja testissä oleva A6000 onkin vuonna 2012 markkinoille tulleen NEX-6:n päivitetty versio. Kamera on luokkansa pienin. Pienuuden huomaa selvästi kameraa käsitellessään. Rungossa olevan 1,7 cm:n otekahvan ansiosta kamerasta saa kuitenkin hyvän otteen, ja näytön voi vetää ulos ja kääntää sitä 45 astetta alas ja pystysuoraan ylös. Hiukan yllättäen etsimen tarkkuus on pienennetty NEX-6:n 2,4 miljoonasta pisteestä 1,4 miljoonaan pisteeseen, mutta etsinkuva on kuitenkin iso ja kirkas. Kameran hybriditarkennus mittaa sekä kontrastieroja että vaihe-eroja jopa 179 pisteestä, jotka peittävät melkein koko kuva-alan. Tarkennus toimii nopeasti ja tarkasti liikkuviinkin kohteisiin tarkennettaessa, ja ainoa tarkennukseen liittyvä toivomuksemme on, että tarkennuspisteen valitseminen voisi olla helpompaa.

Valikko on huomattavasti parempi kuin ensimmäisissä NEX-malleissa. Kamerassa on neljä ohjelmoitavaa painiketta, ja kahteen voidaan liittää 43 eri toimintoa. A6000 soveltuu paremmin osaavalle kuin aloittelevalle kuvaajalle. Sen toimintoja voi mukauttaa pieniä yksityiskohtia myöten, joten kuvaaja voi määritellä käyttökytkimiin eniten tarvitsemansa toiminnot. Akulle luvataan hyvä kesto, mutta se edellyttää hyvin tummaksi säädettyä näyttöä. Jos näytön kirkkautta lisätään, akun kesto lyhenee, ja vähänkään pidemmillä kuvausr­etkillä tarvitaan toinen akku.

Hyvä objektiivi

Sonyn moottorizoomilla varustettu objektiivi on pieni ja piirtää terävästi. Kuljetusasennossa sen pituus on vain 3,1 cm. Polttovälialue vastaa kinokameran 24–75 mm:ä, ja monessa tilanteessa on kätevää, että objektiivi on laajakulmaisempi kuin kilpailijoilla yleinen 27 mm. Kennon 24 megapikseliä takaavat hyvän yksityiskohtien toiston, ja rakeisuus on hyvin hallinnassa. Värit ovat vakioasetuksin neutraalit ja hillityt. Jos Vivid-asetuksella lisätään kylläisyyttä, useimmat kohteet toistuvat paremmin eikä kuviin tule tällöin virheellistä värivivahdetta. Sisäinen salama on sen verran objektiivista sivussa, että se luo heittovarjoja, eikä salamakuvauksessa valotuskaan osu aina kohdalleen. Kamerassa on erinomainen panoraamaohjelma, ja suurin kuvausnopeus on urheilukuvaukseenkin riittävä 11 kuvaa sekunnissa.

Arvio

A6000:tta piti vähän räätälöidä, mutta sitten olimme siihen hyvin tyytyväisiä. Kuvanlaatu on hyvä, kamera on pieni ja objektiivikin on hyvä.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Megapikseliä
24,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
11,0
Suurin ISO
25.600