Sony Alpha NEX-3N

NEX-3N:n objektiivi maksaa erikseen ostettuna noin 350 euroa, joten pakettina ostettuna rungon osuudeksi jää vain viitisenkymppiä.

#Kamerat #Sony
8.4

NEX-3N:n objektiivi maksaa erikseen ostettuna noin 350 euroa, joten pakettina ostettuna rungon osuudeksi jää vain viitisenkymppiä. Sony on nimittäin valinnut 3N-pakettiin erinomaisen, moottorizoomilla varustetun objektiivin, jonka polttoväli on 16–50 mm. Kuljetusasennossa objektiivin pituus on vain 3,5 cm, joten se on testin pienin objektiivi. Sen laajakulmaisin polttoväli vastaa kinokameran 24-millistä ja tele 75-millistä. Objektiivi piirtää erittäin terävästi, siinä on kuvanvakain ja se muodostaa pienen NEX-3N-rungon kanssa tasapainoisen kokonaisuuden. Siinä missä Nikonin ja Samsungin paketeissa on halpa objektiivivaihtoehto, Sony valitsi pakettiinsa halvan ja ei kovin hyvän 18–55-millisensä asemesta todella hyvän objektiivin.
Vaikka NEX-3N:ssä on APS-C-kokoinen kenno, se on erittäin pienikokoinen. Käsiteltävyys on kuitenkin hyvä edessä ja takana olevien sormitukien ansiosta. Kameran esiin ponnahtava salama on optisen akselin yläpuolella, mikä vähentää salaman aiheuttamien varjojen määrää. Koska objektiivi on rungon toisessa laidassa, kamera on hyvin tasapainossa myös pystykuvia kuvattaessa. Varusteluistia, johon voisi kiinnittää esimerkiksi salamalaitteen, kamerassa ei ole. Näyttö kääntyy 180 astetta ylös, mikä auttaa omakuvan kuvaamisessa. Alas näyttö ei kuitenkaan käänny. Kameran merkittävin heikkous on sen käyttöliittymä, ja näyttö on testin tummin. Sen kirkkautta voi kyllä lisätä, ja niin kannattaakin tehdä, vaikka se lähes puolittaa akun keston. Valikko on sinänsä toimiva, mutta sen käyttö on vähän hidasta. Onneksi ISO-herkkyyttä ja valotuksenkorjausta pääsee säätämään nappien kautta suoraan.

Hyvä värintoisto

NEX-3N:llä saa erinomaisia kuvia, joissa on hyvät värit ja jotka ovat teräviä. Kontrasti pysyy hyvin hallinnassa. Objektiivi piirtää terävästi kulmiin asti, eikä vääristymää ja vinjetointia esiinny. Kohina on hallinnassa, ja herkkyyden ISO 6400 yläpuolella Sonyn mittaustulokset ovat testin alhaisimmat. Suurikontrastisissa kohteissa automatiikalla alivalottaa lievästi, joten valotuksenkorjausta kannattaa käyttää.
NEX-3N:n värivaihtoehdot ovat musta ja valkoinen. Järjestelmään kuuluu useita kamerarunkoja, huipulla ammattikäyttäjille suunnattu NEX-7, sekä peräti 15 objektiivia.

Arvio

NEX-3N:n suurin heikkous on käyttöliittymä. Kun näytön kirkkautta on lisätty ja valotusta tarkkaillaan, tuloksena on hyviä kuvia kohtuuhintaan.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Megapikseliä
16,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
4,0
Suurin ISO
16.000