Sony Alpha NEX-5T

Hyvä tarkennus, mutta kuvanlaatu vain keskinkertainen. Käyttömukavuudessa on ongelmia, eikä valotusautomatiikka toimi luotettavasti.

#Kamerat #Sony
7.8

Sonyn hybriditarkennus toimii melko nopeasti ja tarkasti, ja kun kuvausnopeuskin on suuri, kamera sopii nopean toiminnan kuvaukseen. Näyttöä voi kääntää 180 astetta ylös ja 45 astetta alas, mutta valitettavasti sen kosketus­ominaisuutta käytetään vain tarkennukseen ja kameran laukaisuun. Esimerkiksi valkotasapainon säätö ja tarkennuspisteen valinta tehdään valikon kautta. Tästä syystä olisimme toivoneet, että kamerassa olisi ollut muutama käyttökytkin lisää, niin säätäminen olisi sujunut nopeammin. NEX-5T on tämän kameraryhmän pienimpiä kameroita, ja sen ansiosta se sopii hyvin matkakameraksi. Kameran varustuksena on 16–50 millin objektiivi, joka on vain neljän sentin pituinen. Sen polttovälialue vastaa kuitenkin kinokameran 24–75 milliä. Objektiivissa on moottorizoom, jonka ansiosta zoomaus on nopeaa ja äänetöntä. Pieni koko tarkoittaa valitettavasti myös sitä, että salamalle ei ole tilaa. Varustuksena on pieni irtosalama, joka kiinnitetään kameran päällä olevaan liittimeen. Kamerassa ei kuitenkaan ole tavanomaista varusteluistia, johon voisi kiinnittää tehokkaamman salamalaitteen, mikä tietysti rajoittaa kuvausmahdollisuuksia.

Käsiteltävyydeltään pieni kamera ei vakuuta, koska siitä on vaikea saada kunnon otetta. Käyttömukavuutta huonontavia seikkoja ovat myös valikkojärjestelmän tarpeeton monimutkaisuus sekä näytön tummuus ja epäluotettavuus. Vasta- ja sivuvalossa kamera valottaa puolisen aukkoa, joten valotuksen saaminen kohdalleen ei aina ole ihan helppoa.

Kokemattomalle vaikea

Värintoisto on luonnollinen, mutta kylläisyyttä voisi olla enemmänkin. Sen sijaan yksityiskohtien toisto on erittäin hyvä herkkyyteen ISO 1600 asti, ja kuvat kestävät terävöinnin lisäämisenkin. Parhaan kuvanlaadun tällä kameralla saa, kun kuvaa raakakuvia ja hienosäätää kuvan raakakuvamuuntimessa. NEX-5T sopiikin paremmin osaavalle kuvaajalle kuin aloittelijalle. Ohjekirjastakaan ei ole aloittelijalle paljon iloa, sillä tämä 30-sivuinen ohje on yksi lyhyimmistä, mitä olemme pitkään aikaan nähneet.

Kamerassa on wi-fi-verkkoliitäntä ja NFC-lähikenttäyhteys, joten kameralla saa helposti yhteyden esimerkiksi älypuhelimeen. Videokuvaus on yksi kameran vahvuuksista, ja sekä kuvan että äänen laatu on erinomainen.

Arvio

Hyvä tarkennus, mutta kuvanlaatu vain keskinkertainen. Käyttömukavuudessa on ongelmia, eikä valotusautomatiikka toimi luotettavasti.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Megapikseliä
16,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
10,0
Suurin ISO
25.600