Sony Alpha6400

Sonyn peilittömän järjestelmäkameran automaattitarken- nusta on parannettu tuntuvasti. Tulemme kaipaamaan erityisesti yhtä toimintoa, kun kamera pitää palauttaa.

tekijä Välineopas #Kamerat #Sony
8.8

Sony Alpha6400 on saanut uuden, erinomaisen automaattitarkennuksen. Se on salamannopea ja seuraa hyvin liikkuvaa kohdetta. Otimme sarjan kuvia liikkuvista autoista Sonyn peilittömien järjestelmäkameroiden uusimmalla APS-C-kennoisella kameralla, ja lähestulkoon kaikista kuvista tuli teräviä. Melkein koko kuva-alan peittävät 425 tarkennuspistettä auttavat niin, että sen huomaa.
Todella kiinnostava on kuitenkin uusi Real-time Eye AF -toiminto, joka tunnistaa silmän erittäin nopeasti – myös heikossa valossa ja silloinkin, kun kuvattava liikkuu. Painikkeesta voi säätää sitä, tarkentaako kamera oikeaan vai vasempaan silmään. Aiemmissa malleissa silmääntarkennus piti ohjelmoida painikkeesta, mutta nyt se toimii, kun laukaisimen painaa puoleen väliin. Ilman tätä toimintoa emme enää haluaisi kuvata.
Toiminnoiltaan kamera asettuu heti huippumalli A6500:n alapuolelle. Myös siinä on 24 megapikseliä, mutta ei uutta automaattitarkennusta. A6400 ottaa 11 kuvaa sekunnissa. Sarjakuvauksessa ja nopealla SD-kortilla kamera otti 40 suurimman tarkkuuden jpg- ja raakakuvaa ennen kuin puskuri täyttyi. Se on hyväksyttävä tulos tässä luokassa – joskin vain puolet siitä, mihin A6500 pystyy.
Sähköinen oled-etsin on suuri ja selkeä ja se päivittyy nopeasti. Kolmituumainen näyttö on sekä kääntyvä että kosketusherkkä, joten siitä voi esimerkiksi valita tarkennuksen ja laukaista kameran. Kohde näkyy näytössä luonnollisena.
A6500:aan verrattuna kaipaamme kuvanvakainta, josta olisi hyötyä mm. vanhempia objektiiveja käytettäessä. Monissa Sony-objektiiveissa on kuitenkin vakain – niin myös 16–50 mm:n pakettiobjektiivissa.

Arvio

Kehittynyt, salamannopea ja tarkka automaattitarkennus, jossa on erittäin hyödyl-
linen silmäntunnistus. Kamera on sääsuojattu ja sopii hyvin käsiin.

Kaipasimme kuvanvakainta. Kamera on vain noin 400 euroa halvempi kuin
ammattimaisempi A6500, jossa on suurempi puskurimuisti ja kuvanvakain.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Megapikseliä
24
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
11
Suurin ISO
102.400