Sony Alpha7 III

Uusi A7 III on kova pala kilpailijoille, joilla ei vielä ole kinokoon peilitöntä järkkäriä. Laatu tekee vaikutuksen, mutta mitä hintaan tulee, Sony on itse oma vihollisensa.

#Kamerat #Sony
9.1

Sony Alpha7 III on uusi perusmalli, mutta tätä ei pidä ymmärtää väärin. Se ei ehkä ole yhtä nopea kuin A9 eikä sen tarkkuus ole niin äärimäisen hyvä kuin A7R III:n, mutta muuten se on erinomainen kamera. Uusi, taustavalaistu 24 megapikselin kinokenno on loistava ja sen dynaaminen alue suuri, mikä on hyödyksi raakamuunnoksissa. Muotoilu on toimiva ja samanlainen kuin A9:ssä. Siitä saa kunnon otteen ja siinä on joystick muun muassa täsmälliseen tarkennukseen. Vaihetarkennuspisteitä on 693 ja ne peittävät 93 prosenttia kuvapinnasta. Automaattitarkennuksen tarkennustapa on räätälöitävissä. Kuvasarjoja voi ottaa 10 kuvan sekuntinopeudella. Etsin on parhaimpia, mitä olemme kokeilleet. Se on suuri, se toistaa valot ja värit täsmällisesti ja sen voi säätää näyttämään juuri haluttuja tietoja. Näyttö on ikävä kyllä vain kolmituumainen, mutta sitä voi kallistaa ja se on kosketusherkkä, joskaan kosketussäädöt eivät ole kovin kattavia. Akun kesto on parantunut yli kaksinkertaiseksi edeltäjään verrattuna ja riittää nyt 710 kuvaan. Laturi on lisävaruste, joten akku täytyy ladata kamerassa. Hyvin aseteltujen painikkeiden ja kiekkojen sekä hyvän valikon ansiosta työskentely on nopeaa ja täsmällistä.
Valotus toimii varmasti, ja yksityiskohdat toistuvat pienillä ISO-lukemilla hienosti, selvästi paremmin kuin edeltäjällä ja lähes samantasoisesti kuin A7R III:llä ja Nikon D850:lla. Kohinaa alkaa toden teolla näkyä vasta ISO 51 200:lla, ja kahta suurempaakin ISO-herkkyyttä voi käyttää hätätapauksessa. Vaikka itse kamera on vaikuttava, hinta on korkeahko. A7 II:n saa hiukan yli puoleen hintaan, ja 42,2 megapikselin A7R II:n 2500 eurolla.

Arvio

Käytettävyys, nopeus, automaattitarkennus ja kuvanlaatu tekevät A7 III:stä täysi-verisen ammattilaiskameran kamera, joka saa kilpailijoiden puntit tutisemaan.

Seuraavaan versioon toivoisimme 3,2 tuuman näyttöä, jossa on enemmän kosketustoimintoja. Kameran mukana olisi myös hyvä tulla erillinen laturi.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Megapikseliä
24
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,0x
LCD-näyttö
3”
Kuvaa/sekunti
10
Suurin ISO
205000