Sony Alpha77 II

Valotus ja valkotasapainon säätö toimivat luotettavasti. Vakioasetuksin värit ovat hillityt, mutta voimakkaampia värejä halutessaan voi valita Vivid-asetuksen.

tekijä Välineopas #Kamerat #Sony
9.0

Jos ei osaa valita peilittömän järjestelmäkameran ja perinteisen peilikameran välillä, ratkaisu saattaisi olla Sonyn SLT-sarjaan kuuluva Sony A77 II. Se muistuttaa peilikameraa, mutta siinä ei ole peilietsintä. Sen sijaan siinä on kiinteä puoliläpäisevä peili, joka ohjaa osan valosta nopeaan tarkennusyksikköön ja päästää loput kennolle. Kenno lähettää kuvan samanlaiseen elektroniseen etsimeen, jollaisia käytetään peilittömissä järjestelmäkameroissa. Kamerassa yhdistyvät siis elektronisen etsimen ja nopean vaiheentunnistustarkennuksen edut. Tarkennuspisteitä on 79, ja niistä 15 on ristikkäistyyppisiä. Tarkennus toimii yhtä hyvin valo- ja videokuvauksessa, ja toisen sukupolven A77 onkin mielenkiintoinen tuttavuus jo tarkennuksensakin ansiosta. Toimintaperiaatteesta seuraa se etu, että koska kuvien välissä edestakaisin liikkuvaa peiliä ei ole, suurin kuvausnopeus jatkuvaa tarkennusta käytettäessä on peräti 12 kuvaa sekunnissa. Kameran käsiteltävyys on hyvä. Erinomainen kolmen tuuman näyttö on saranoitu alaosastaan, ja se kallistuu ja kääntyy kaikkiin suuntiin. Kuvanlaadultaan Sony A77 II on erinomainen. Sen yksityiskohtien toisto on joukon paras. Tämä johtuu ennen muuta Sonyn vähitellen saavuttamasta johtavasta asemasta kennotekniikassa. Hyvään kuvanlaatuun vaikuttavat myös hyvä kuvaprosessori ja terävästi piirtävä pakettiobjektiivi. Lisäksi kamera lisää kuvan terävyyttä kuvanmuodostuksen yhteydessä.

Hyvä valikoima

Valotus ja valkotasapainon säätö toimivat luotettavasti. Vakioasetuksin värit ovat hillityt, mutta voimakkaampia värejä halutessaan voi valita Vivid-asetuksen. Sony on tehnyt hyvän kompromissin rakeisuuden ja kohinanvaimennuksen välillä. Kuvien rakeisuus on keskitasoa kautta koko herkkyysasteikon ja yksityiskohdatkin säilyvät. Poikkeus on ISO 25 600, jossa kilpailijat ovat parempia. A77 II:n käyttökelpoisuutta lisää Sonyn järjestelmä, johon kuuluu A-kiinnityksellä varustettuja objektiiveja ja salamalaitteita. Vaikka suurin osa Sonyn viime vuosien kehitysbudjetista on kulunut E-kiinnitystä käyttäviin peilittömiin järjestelmäkameroihin, Sony on kuitenkin julkistanut uusia A-järjestelmään kuuluvia, nopeasti tarkentavia tiivistettyjä objektiiveja, joiden polttovälit ovat 16–35 mm, 24–70 mm ja 70–300 mm.

Conclusion

A77:n toinen sukupolvi on kamerana onnistunut. Hyvä kuvanlaatu suurillakin herkkyyksillä ja hyvä käsiteltävyys. Kuvausnopeus 12 kuvaa sekunnissa.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Megapikseliä
24,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
12
Suurin ISO
25 600