anm_sonyA7Riii_01

Sony Alpha7R III

Sony A7R III on yksinkertaisin keinoin parannettu versio aiemmasta, eikä hintakaan ole noussut. Uutta kinokoon kamerassa on muun muassa suurempi nopeus.

#Kamerat #Sony
9.1

on aivan yksinkertaisesti fantastinen kamera. Ensinnäkin uudessa mallissa on takapuolella samanlainen pieni joystick kuin A9:ssä. Sen avulla tarkennuspisteiden valinta käy kätevästi ja tarkasti. Kameraa on mukavampi käyttää, koska valikko on entistä selkeämpi, ja aiempaa suurempi akku merkitsee lisääntyneen kapasiteetin ohella sitä, että kamerassa on hieman suurempi ja siis parempi otekahva. Lisäksi uuden näytön tarkkuus on entistä parempi, ja näyttöä voidaan ohjata myös koskettamalla.
Huippunopeus on nyt peräti 10 kuvaa sekunnissa, mikä on parempi tulos kuin Canonin ja Nikonin lähimmillä kilpailijoilla. Meistä myös automaattitarkennus oli selvästi parantunut. Kameran 425 tarkennuspistettä ovat täsmällisiä ja nopeita. A7R III:ssa on myös Pixel Shift -toiminto, jolla kamera ottaa neljä kuvaa siten, että kenno siirtyy hiukan kuvien välillä. Niistä yhdistetyn kuvan yksityiskohtien tarkkuus on parempi kuin yksittäisten kuvien. Toisin kuin Olympus ja Pentax, A7R III ei kokoa kuvia itse. Ne tallentuvat raakamuodossa, minkä jälkeen ne täytyy itse yhdistää Sonyn Imaging Edge -ohjelmalla. Parannus on melko marginaalinen, ja ihmettelemme, kuka jaksaa näperrellä toiminnon parissa ottaen huomioon, että kennon 42,2 megapikseliä tuottavat joka tapauksessa erittäin tarkan kuvan, jonka voi esimerkiksi tulostaa koossa A3+.
Kenno on samanlainen kuin Sony A7R II:ssa eli erinomainen. Yksityiskohtien toisto on huippuluokkaa, ja kameran dynaaminen alue on samanlaajuinen kuin parhaiden kilpailijoiden. ISO-herkkyys ulottuu 102 400:aan asti, mutta jos halutaan huippuladun kuvia, on parasta pysytellä korkeintaan ISO 12 800:ssa.

Arvio

Kuvanlaatu on edelleen huikea, ja plussaa on myös nopeuden kasvaminen. Kameran helppokäyttöisyys lisää kuvaamisen iloa.
Seuraavaan malliin olisi hyvä saada 3,2 tuuman näyttö, jollainen on esimerkiksi pienemmässä ja halvemmassa Nikon D5600:ssa.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Megapikseliä
42
Polttovälikerroin/optinen zoom
1
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
10
Suurin ISO
102400