Sony Cyber-shot DSC-HX60V

HX60V sopii hyvin matkoille, koska pieneen kameraan on saatu suuri polttovälialue. Se on myös riittävän edistyksellinen harrastelijallekin, vaan miten on kuvanvakaimen laita?

#Kamerat #Sony
8.9

Tämän pikkukameran polttovälialue tuo matkan kaukaisetkin kohteet lähelle. Siinä on kaikki tarvittavat valotusautomatiikat, mukana myös hyvä panoraamaohjelma. Kameran muotoilu on varsin edustavan näköinen, ja musta viimeistely on sekin varsin onnistunut. Kun kuvat on otettu, on mukavaa, että ne voidaan siirtää puhelimeen tai lähettää kotiin wi-fin avulla. Sen lisäksi voidaan esim. Elementsin ja Lightroomin uudempien versioiden karttatoiminnoilla nähdä kuvauspaikan sijainti muutaman metrin tarkkuudella, koska kamerassa on oma, erittäin nopeasti toimiva gps-toiminto.
Harrastajalle tärkeä on kameran päällä oleva säätökiekko, joka toimii kuin järjestelmäkameroissa, sekä erittäin hyvin sijoitettu valotuksenkorjaus, joka on oikeanpuoleisen peukalon alla ja juuri oikealla tavalla tunnokas. Hyvää ovat myös esiin ponnahtava salama ja salamakenkä.

Erinomainen käyttömukavuus

Käyttömukavuus on näin pieneksi kameraksi erinomaisen hyvä, kiitos kahdeksan milliä kohoavan oikean käden kahvan sekä karhean viimeistelyn. Sitä täydentää tehokas optinen kuvanvakain. Videossa toimii myös sähköinen kuvanvakain. Kaipasimme kuitenkin kolmea asiaa. Ensimmäinen on sähköinen etsin, joka on arvossaan auringonvalossa kuvattaessa ja kun käytetään pisimpiä polttovälejä. Kameraa on silloin vaikeaa pitää vakaana. Toiseksi kaipasimme lisävarusteeksi sukelluskoteloa. Se taas on erittäin hyödyllinen rannalla, veden alla ja veneiltäessä. Lopuksi jäimme aprikoimaan suojaamattoman HDMI-liitännän kestävyyttä.
G-objektiivi, joka on Sonyn laatumerkki, kuten Zeiss T*, piirtää terävästi koko polttovälialueella. Vääristymää tai vinjetointia ei näy lainkaan. Kohina pysyy hyvin kurissa ISO 400:aan saakka, ja kuvat ovat käyttökelpoisia ISO 3200:aan asti. Sen jälkeen on kamera tuettava ja valittava käsin pienempi herkkyys. HX60V ei valitettavasti tallenna raakatiedostoja.

Arvio

Sony HX60V on yksi parhaista matkakameroista. Se tarjoaa hyvin kilpailukykyiseen hintaan hyvää kuvanlaatua, laajat säätömahdollisuudet ja hyvät gps-toiminnot. Kameran päällä oleva säätökiekko ja mainio käyttömukavuus ovat todella innostavia ominaisuuksia. Kaipasimme kuitenkin sähköistä etsintä ja mahdollisuutta tallentaa raakatiedostoja.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Megapikseliä
20,2
Polttovälikerroin/optinen zoom
30
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
10
Suurin ISO
12 800