Sony Cyber-shot DSC-HX99

Maailman pienin kompaktikamera, jossa on 30-kertainen zoom, ei ole vain yksi muiden joukossa. HX99 haastaa jopa Sonyn omat kehittyneet kameramallit.

tekijä Välineopas #Kamerat #Sony
8.8

Sony Cyber-shot DSC-HX99 muistuttaa pienen kokonsa puolesta Sonyn kehittyneitä RX100-sarjan taskukameroita. HX99:n zoom on kuitenkin paljon laajempi ja vastaa peräti 24–720 mm:ä. Vastaavasti kennon koko on vain noin neljännes. Valovoima F3,5 ei ole kaikkein vahvimpia, mutta Zeiss-objektiivi suoriutuu hienosti tehtävästään, ja koska kamerassa on optinen kuvanvakain, päivänvalossa voi kuvata ongelmitta käsivaralta koko polttovälialueella. Ohjelmakiekko, painikkeet ja valikko ovat hyvin toimivia ja helposti hahmotettavia. Ne muistuttavat myös RX100-kameroiden vastaavia, joskin painikkeet ovat pieniä. Objektiivin säätörenkaasta voi säätää muun muassa aukkoa ja aikaa, ja se toimii hyvin.
Vaikka kamera on pieni, siinä on monien RX-100-mallien tapaan etsin. Se on Oled-tyyppinen ja piilossa mutta ponnahtaa ulos nappia painamalla. Etsimen tarkkuus on 638 400 pistettä, joten se on hyvä ja toimii myös auringonpaisteessa. Kameraan on mahdutettu myös pieni ponnahtava salama.
Jpg-kuvien laatu on erinomainen ottaen huomioon, että kennon koko on vain 1/2,3 tuumaa ja megapikseleitä on 18. Valotus toimii tarkasti, ja värit ovat hienot. Yksityiskohtien tarkkuus ei ole vaikuttava, mikä on tavallista, kun kenno on näin pieni. ISO-herkkyys yltää 6400:aan, mutta kohinaa näkyy jo ISO 1600:lla. ISO 12 800:aan päästään, kun kamera yhdistää useita kuvia, mutta tulos ei ole hyvä. HX99 ottaa myös raakakuvia, ja kuvausnopeus on 10 kuvaa sekunnissa. Automaattitarkennus on ällistyttävän hyvä näin pienessä kamerassa, ja automaattinen silmiintarkennuskin toimii hyvin. Kosketusnäyttöä voi käyttää touch padina, joten tarkennuskohdan voi valita sormella samalla, kun katsoo etsimeen.

Arvio

Kätevä minikokoinen kompaktikamera. Omassa luokassaan hienoja toimintoja ja hyvä kuvanlaatu sekä kuvissa että videoissa. Hyvä etsin.

Objektiivi saisi olla valovoimaisempi. Hinta on kennon kokoon nähden korkea, ja ergonomiassa olisi toivomisen varaa pienten painikkeiden vuoksi.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Megapikseliä
18
Polttovälikerroin/optinen zoom
30
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
10
Suurin ISO
6400