Sony Cyber-shot DSC-RX100

Sony DSC-RX100 on yhdessä Coolpix A:n kanssa testin pienin kamera ja mahtuu myös takintaskuun. Sonyn valovoima, F1,8, on testin suurin, samoin tarkkuus, 20 megapikseliä.

#Kamerat #Sony
8.7

Sony DSC-RX100 on yhdessä Coolpix A:n kanssa testin pienin kamera ja mahtuu myös takintaskuun. Sonyn valovoima, F1,8, on testin suurin, samoin tarkkuus, 20 megapikseliä. Kuvakenno on sen sijaan testin pienin, 13,2 x 8,8 mm. Tästä huolimatta kohina näkyy haitallisessa määrin vasta herkkyydellä ISO 3200. Yksityiskohtien toisto on samaa tasoa kuin Canonissa, Leicassa ja Nikonissa, joissa on vähemmän pikseleitä mutta isompi kenno. Sonysta ei saa kovin tukevaa kuvausotetta, mutta se on pienuuden ja linjakkuuden hinta. RX100:n 3,6-kertainen optinen zoom vastaa kuvakulmaltaan kinokameran 28–100 millimetriä. Sonyn mukaan kameran suurin kuvausnopeus on kymmenen kuvaa sekunnissa, mutta käytännössä emme päässeet yli seitsemän kuvan. Kontrastitarkennuksella on vaikeuksia lukittua liikkuvaan kohteeseen. Näyttökuva on testin terävin, mikä ei ole yllätys, onhan sen tarkkuus 1 228 800 pistettä. Kuvien värit ovat kylläiset, ja vastavalokuvissa on hiukan liian suuri kontrasti. Kameran etupuolella olevaan säätörenkaaseen voi määritellä haluamansa toiminnon, esimerkiksi aukon, valotusajan tai zoomauksen. Videokuvan laatu on testin paras, mutta videokuvauksen kytkin on sijoitettu paikkaan, jossa pidetään sormea muutenkin. Kamerassa ei ole kiinteää etsintä.

Arvio

Testin pienin kamera. Valovoima on testin suurin ja etsin testin paras. Kylläiset värit. Olisimme toivoneet parempaa käsiteltävyyttä ja kiinteää etsintä.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Megapikseliä
20
Polttovälikerroin/optinen zoom
3,6x
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
10
Suurin ISO
25600