Sony Cyber-shot DSC-RX100 III

Sony on saanut pieneen RX100 III:een melkoisen määrän toimintoja, ja myös kuvanlaatu on erinomainen. Kamera on testaajien suosikki.

#Kamerat #Sony
8.8

Sony RX100 III eroaa kilpailijoista sekä kuvanlaatunsa että toimintojensa takia. Yksityiskohtien toisto on parempi kuin selvästi kalliimmissa kompaktikameroissa, ja valotus ja värintoistokin tuottavat hyviä tuloksia. Zeiss-objektiivi päästää kennon ominaisuudet oikeuksiinsa. Lyhimmän polttovälin kuvakulma vastaa 24 millimetriä ja valovoima on tällöin F1,8. Pisimmällä 70 milliä vastaavalla polttovälillä valovoima on F2,8 eli merkittävästi parempi kuin edeltäjän F4,9. Kohina-arvot ovat erittäin alhaisia. Kohinaa on enemmän hämärässä, mutta kokeilussa saatiin käyttökelpoisia kuvia myös niukassa valossa. Suurin aito herkkyys on ISO 12 800, mutta käytössä on myös herkkyys ISO 25 600. Tällöin kamera vähentää kohinaa yhdistämällä kolme kuvaa. Tämä sopii vain liikkumattomiin kohteisiin. Käsiteltävyys on asiallinen, samoin valikko ja muut asetukset. Näytön laatu on hyvä. Sen voi kääntää 45 astetta alas sekä suoraan eteen, mikä auttaa omakuvien ottamisessa. Vitkalaukaisinta käytettäessä kuvattavat voivat seurata sen etenemistä näytöstä. Laadukas elektroninen etsin on kokoonpainuva. Objektiivin säätörenkaaseen voidaan ohjelmoida esim. valotuksenkorjaus. Sarjakuvausnopeus on kymmenen kuvaa sekunnissa. Käynnistymis- ja tarkennusnopeus ovat keskitasoa.

Arvio

Sony on saanut pieneen RX100 III:een melkoisen määrän toimintoja, ja myös kuvanlaatu on erinomainen. Kamera on testaajien suosikki.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Megapikseliä
20,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
2,9
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
10,0
Suurin ISO
12 800