Sony Cyber-shot DSC-RX100 VII

Sony väittää, että kompaktin RX100-sarjan uusin jäsen tyydyttää ammattimaisia kuvaajia.

tekijä Välineopas #Kamerat #Sony
8.7

Sony väittää, että kompaktin RX100-sarjan uusin jäsen tyydyttää ammattimaisia kuvaajia. Voimme olla väitteestä vain osittain samaa mieltä. 7-versiossa on kylläkin A9-lippulaivamallin tapaan erinomainen automaattitarkennus, joka suurin piirtein liimautuu silmiin, kasvoihin ja liikkuviin kohteisiin. Saimme sillä myös kaikkiaan 103 täysin terävää kuvaa autosta, joka liikkui 50 kilometrin tuntivauhtia. Nopeus oli 20 kuvaa sekunnissa ensimmäisen 78 kuvan aikana, eikä hyvässä, pienessä ponnahdusetsimessä ollut kerrassaan mitään valittamista.

Kameran runko on miellyttävän metallinen ja 24–200 mm:n zoomalueen kattava objektiivi hyvin käyttökelpoinen. Ongelmana on vain, että samalla rahalla saa paljon parempaa kuvanlaatua, jos on valmis tinkimään kompaktista koosta. RX100 VII kuuluu kylläkin markkinoiden ehdottomasti parhaisiin kompaktikameroihin, mutta ostajalla täytyy olla polttava tarve saada nimenomaan taskukamera, jotta hänen kannattaa maksaa lähes 1400 euroa vain kohtalaisesta kuvanlaadusta, joka syntyy yhden tuuman kennolla. Yksityiskohdat alkavat sekoittua toisiinsa jo ISO 800:lla. Ero Sonyn hienoihin, APS-C-kennoilla varustettuihin peilittömiin järjestelmäkameroihin on valtava, ja ne painavatkin vain 200 grammaa enemmän, mikä on mielestämme täysin hyväksyttävää.

Jos joku haluaa ehdottomasti taskuun menevän, hienon näköisen ja toimivan kompaktikameran, hänen on otettava huomioon, että ergonomia ei ole huippua eikä kuvanvakain takaa teräviä kuvia 1/80 sekunnin suljinajalla ja 200 mm:n polttovälillä.

Arvio

Hyvä automaattitarkennus, tunnistaa silmät ja kasvot. Hyvin pieni, vaikka objektiivi on 24–200 mm F2,8–4,5. Hyvä, pieni etsin, jonka voi haluttaessa ponnauttaa ylös.
Kuvanlaatu vastaa tyyppiä, ei hintaa. Ei otekahvaa oikealle kädelle.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Megapikseliä
20,1
Polttovälikerroin/optinen zoom
8x zoom
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
20
Suurin ISO
12800