anm_sonyRX0_01

Sony DSC-RX0

Sony painottaa, että RX0 ei ole toimintakamera. Mikä se sitten on? Testimme mukaan helppokäyttöinen pieni kamera, jonka kuvanlaatu on yllättävän hyvä.

tekijä Välineopas #Kamerat #Sony
8.6

Sony DSC-RX0 muistuttaa ensi silmäyksellä GoPro-luokan toimintakameraa, mutta se eroaa tästä joukosta monin tavoin. Ulkoa sisäänpäin: objektiivi on aito Zeiss Tessar T* ja vastaa 24 mm:iä. Kuvakulma on näin ollen merkittävästi kapeampi kuin toimintakameroiden tavallisella kalansilmäobjektiiveilla. Jos kurkistetaan sisälle, sieltä löytyy 13,2 x 8,8 mm:n eli siis yhden tuuman kenno, kuten Sony RX100 V:stä. Vertailun vuoksi: GoPro Hero6:n kenno on kooltaan vain 5,8 x 4,3 mm.
Toimintakameroiden säätäminen kamerarungosta on yleensä hankalaa, ja useimmat käyttävätkin siihen puhelinta ja wi-fi-yhteyttä. RX0:n säätäminen on sen sijaan kätevää, sillä painikkeet ovat järkeviä, hyvä näyttö on 1,5-tuumainen ja valikkojärjestelmä muistuttaa A-sarjan vastaavaa. RX0 erottuu ratkaisevasti toimintakameroista sikäli, että siinä on automaattitarkennus, jossa on myös monialuemittaus.
Zeiss-objektiivin laatu on erinomainen, eikä kuvissa näy merkittävästi vääristymiä tai vinjetointia. Aukko on kiinteä F4, ja terävyys on erittäin hyvä keskeltä ja hyvä reunoilta. Valkotasapainon voi säätää käsin. Tarkkuus on 15,4 megapikseliä, ja RX0 ottaa sekä jpg- että raakakuvia. Kaiken kaikkiaan kuvanlaatu on sen tasoinen kuin hyvässä yhden tuuman kennon kamerassa pitääkin.
RX0 kuvaa Full HD -laadun videota, mutta yllättävästi ei 4K:ta. Kamera on vesitiivis ja kestää pudotuksen kahdesta metristä. Kameraan saa sukelluskotelon, joka mahdollistaa kuvaamisen 40 metrin syvyyteen asti.

Conclusion

Kameraa on helpompi säätää kuin useita toimintakameroita. Suuri kenno
ja hieno Zeiss Tessar -objektiivi nostavat kuvanlaatua.
On yllättävää, että kameralla ei saa 4K-videota. Sinänsä erinomainen näyttö olisi vielä parempi, jos se olisi myös kosketusherkkä.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Megapikseliä
15,4
Polttovälikerroin/optinen zoom
1
LCD-näyttö
2
Kuvaa/sekunti
16
Suurin ISO
12800