Sony SLT-A65

Sony on siirtynyt perinteisestä peilikameratekniikasta SLT-tekniikkaan, jossa liikkuvan peilin on korvannut liikkumaton, puoliksi valoa läpäisevä peili.

tekijä Välineopas #Kamerat #Sony
8.6

Sony on siirtynyt perinteisestä peilikameratekniikasta SLT-tekniikkaan, jossa liikkuvan peilin on korvannut liikkumaton, puoliksi valoa läpäisevä peili. Se heijastaa 30 prosenttia valosta nopeaa vaiheentunnistusta käyttävään tarkennusyksikköön, joka peilin liikkumattomuuden ansiosta toimii keskeytyksettä – myös videokuvauksessa. Loput valosta menee kuvakennolle, jonka muodostama kuvasignaali siirtyy edelleen elektroniseen etsimeen. SLT-A65 muistuttaa perinteistä peilijärjestelmäkameraa, mutta eron huomaa heti, kun katsoo etsimeen. Elektronisen etsimen kuva voidaan sovittaa omiin tarpeisiin, ja siinä voi näkyä muun muassa vesivaaka, tarkennuspisteet ja kasvojentunnistuksen ilmaisin. Sen avulla voi myös kuvata panoraamakuvia ja 3D-kuvia – ei erityisen vaikuttavia – joita voi katsoa yhteensopivalla televisiolla. Etsin vaatii totuttelua, mutta kun sen jälkeen kuvasi taas peilikameralla, huomasi usein kaipaavansa SLT-etsimen runsasta informaatiota. Valitettavasti SLT-A65:ssä on edelleen Sonyn standardista poikkeava varusteluisti, joka on Sonyn uudemmissa malleissa korvattu tavanomaisella luistilla. Näytön kuva on hyvä. Valikkojärjestelmä on perinteinen ja toimii hyvin. Sitä täydentää toimintovalikko, jossa ovat useimmin käytetyt säädöt. Näyttö kääntyy ja kallistuu joka suuntaan. Nivel on kuitenkin alareunassa, ja kun näytön kääntää eteenpäin esimerkiksi omakuvaa varten, se on kameran alla, mikä on hankalaa. Kuva vaihtuu näytöstä etsimeen ja takaisin joko käsin tai silmä­tunnistimen avulla. Kamerassa on tämän testin ainoa sisäinen gps-paikannin. Kun se on toiminnassa, akun kesto lyhenee noin 20 prosenttia.

Tarkkaa toistoa

Itse kameran kuvanlaatu on oikein hyvä, mutta heikohko pakettiobjektiivi se tee sille oikeutta. Etenkin värintoisto on hyvä. Yleensä kannattaa valita asetukseksi kylläisyyttä ja kontrastia korostava Vivid/Kirkas, muuten Standard/Vakio. Eron näkee etsimessä heti. Yksityiskohtien toistossa Sony on Samsungin kanssa testin kärjessä, mutta kohinan puolesta keskitasoa. Koska videokuvauksessa on käytössä sekä nopea tarkennus että elektroninen etsin, SLT-A65 on video-ominaisuuksiltaan testin paras. Myös sen videolaukaisin on sijoitettu järkevästi taakse etsimen lähelle, jossa se aiheuttaa mahdollisimman pienen tärähdysvaaran.

Conclusion

SLT-A65 on mainio kamera. Sille on tarjolla laaja lisävarusteiden valikoima. Kahden vuoden ikäiseksi kameraksi se on kuitenkin melko kallis.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Megapikseliä
24
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5x
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
8,3
Suurin ISO
16000