Canon Speedlite 470EX-AI

Canon Speedlite 470EX-AI

Onnistunut moottoroidun pään suunnittelu tekee 470EX-AI:stä hyvin houkuttelevan salaman. Jäimme kaipaamaan kellertävää suodinta, jolla salaman ja hehkulamppujen valon voisi yhdistää.

tekijä Välineopas #Lisävarusteet #23
9.0

Uusi Canon-salama osaa sellaista, mihin muut eivät kykene. Kun Ai-automatiikka aktivoidaan, salaman moottoroitu pää kääntyy nopeasti ja automaattisesti kohti kattoa ja leimauttaa valoa. Sitä käytetään mittaamaan, sopivatko olosuhteet epäsuoran salaman käytölle. Jos niin on, voi vain aloittaa kuvaamisen. Mutta ei siinä kaikki. Jos siirrytään pystykuvista vaakakuviin tai päin vastoin, salama kääntyy jälleen automaattisesti kattoon, joten sitä ei tarvitse kääntää. Se on käytännöllistä ja toimivaa, ja tulos on hyvä. Automatiikkaa voi käyttää kaikissa EOS-kameroissa, jotka on valmistettu vuoden 2017 toisen vuosineljänneksen jälkeen sekä kameroissa, joiden tunnus on EOS 800D tai suurempi. Niissä on uudenlainen etäisyysmittauksen algoritmi. Emme tiedä, saisiko vanhempia kameroita toiminnon piiriin kameran ohjelmiston päivityksellä. Salaman valotus on hyvä ja täsmällinen, kuten Canonilla yleensäkin. Kuten nimi 470EX Ai antaa ymmärtää, salama ei kuulu Canonin radio-ohjattavien salamoiden joukkoon. Se on hyvä silloin, kun käytetään yhtä kameraan kiinnitettyä salamaa, ja näissä tilanteissa se toimii todella hyvin. 470EX-AI ei laukaise toista salamaa. Se ei korvaa mitään aikaisempaa mallia. Mukana tulee laukku, pieni jalusta ja pehmennin.

Arvio

Onnistunut moottoroidun pään suunnittelu tekee 470EX-AI:stä hyvin houkuttelevan salaman. Jäimme kaipaamaan kellertävää suodinta, jolla
salaman ja hehkulamppujen valon voisi yhdistää.

Ominaisuudet

Merkki
23