Adobe Ink & Slide

Adoben iPadiin sopiva digikynä ja viivoitin ovat söpöjä laitteita. Suunnittelijat lienevät niistä innoissaan, mutta valokuvaaja ei oikein tiedä, mitä niillä voisi varsinaisesti tehdä.

#Lisävarusteet #Adobe
7.8

Adobe Ink & Slide on iPadiin sopiva digikynä- ja viivoitinpaketti. Laitteet ovat hienoja ja tuntuvat hyviltä. Kynän yläosa loistaa sateenkaaren väreissä, kun se pannaan päälle. Se saa veden kielelle. Ink, kuten kynän nimi kuuluu, toimii vain uusimpien iPadien kanssa. Adobe Line -sovelluksella voidaan piirtää luonnoksia ja tallentaa ne henkilökohtaiselle Adobe-tilille Creative Cloudiin yhdessä väripalettien ja siveltimien asetusten kanssa. Jos käytössä on useampia iPadeja, seuraavat asetukset Inkin mukana.
Kun digitaalinen viivoitin, Slide, asetetaan näytölle, sille ilmestyy ohut apulinja tai kuvio, jonka mukaan voidaan piirtää kynällä. Se toimii vaivattomasti, ja mielessä ollut kuvio tai piirros on nopea luonnostella. Slide on hyvä työkalu, mutta iPadin näyttö on liian pieni harjoittelemiseen. Ink on niin epämääräinen, ettei sitä voida verrata digitointikynään. Kun Inkiä käytetään muissa sovelluksissa, esimerkiksi Lightroomissa, se tuntuu melko tarpeettomalta, koska sormin muokkaaminen käy nopeammin.

Arvio

Ink & Slide on söpöimpiä koskaan näkemiämme laitteita. Pikkuinen viivoitin on kätevä ja toimiva. Se toimii kuitenkin vain uudempien iPadien kanssa, ja käyttöä sillä on vain suunnittelijoille ja taiteilijoille. Valokuvausväki pärjää kyllä ilmankin, eikä vähiten kalliin hinnan vuoksi.

Ominaisuudet

Merkki
Adobe