AOC

Tämän kohtalaisen edullisen 28-tuumaisen 4K-näytön valmistaja on meillä vähän tunnettu Admiral Overseas Corporation. Näyttö veti kuvanlaadussa ja säädettävyydessä vertoja tunnetummille kilpailijoille.

#Lisävarusteet #AOC
8.7

AOC on vähän tunnettu merkki, joka sai hankalan lähdön testiin. Testiin tulleen näytön takana oleva kiinnitysteline oli nimittäin kiinnitetty tehtaalla väärin päin, joten näyttö seisoi aluksi ylösalaisin. Ongelma kuitenkin korjaantui parissa minuutissa ruuvimeisselillä. Sen jälkeen AOC alkoi kerätä pisteitä. Liitinkaapelit tulevat näytön mukana, joten näytön saa kiinni kaikkiin tavallisiin tietokoneisiin. Näytön materiaali on kokonaisuudessaan mattamusta, minkä ansiosta näyttö vaimentaa heijastuksia hyvin. Näyttöä voi katsoa 45 asteen kulmasta ilman, että se vaikuttaisi väreihin ja kontrasteihin. Teknisissä tiedoissa mainittu 170 asteen katselukulma on siis reilusti liioiteltu lupaus. Näytön oikeassa alakulmassa on kuusi hipaisupainiketta, joilla säädetään näytön kirkkautta, värisävyä ja gammakorjausta. Asetuksia voi muokata vapaasti tai valita valmistajan esiasetuksista. Valikosta löytyy jopa värikylläisyyden säätö kohdasta DCB Mode. Tehdasasetukset olivat kelvolliset, mutta ne onnistuttiin säätämään vielä lähemmäs vertailunäytön sävyjä. Vaikeinta oli saada säädettyä kaikki harmaakiilan ja liukuväripalkin sävyt kohdalleen niin, että lämpimien sävyjen kuten ihon hehku ei katoaisi. Se on yleinen ongelma TN-tekniikkaa käyttävissä näytöissä.

Arvio

Tämän kohtalaisen edullisen 28-tuumaisen 4K-näytön valmistaja on meillä vähän tunnettu Admiral Overseas Corporation. Näyttö veti kuvanlaadussa ja säädettävyydessä vertoja tunnetummille kilpailijoille. Myös yksityiskohtien toisto on samalla tasolla, eikä kuvien ja videoiden vasteajassa ole huomauttamista.

Ominaisuudet

Merkki
AOC