Apple iMac Retina 5K nöyttö

Apple jätti kaikkien yllätykseksi 4K-näytöt kokonaan väliin ja siirtyi suoraan 5K-kuvanlaatuun. Koneen näyttö kuuluu parhaisiin näkemiimme, ja se elävöittää kuvia monella eri tavalla.

#Lisävarusteet #Apple
9.0

Uutta iMac-konetta käynnistäessä näytölle aukeaa aluksi niin yksityiskohtainen kuva vuorenseinämästä, että sitä tulee helposti tutkittua minuuttikaupalla. Elämys jää toden totta mieleen. Vuori on kuvattu Yosemiten kansallispuistossa, jonka mukaan on nimetty myös Applen uusi käyttöjärjestelmä. Ulkoasua on uusittu, ja se näyttää 5K-ruudulla todella herkulliselta. Huomion varastaa silti 27 tuuman näyttö 5120 x 2880 pikselillään – niitä on yhteensä 14,7 miljoonaa. Näin tarkalla näytöllä kuvakkeet ja teksti voisivat jäädä pikkuruisiksi, mutta se ei ole ongelma, sillä kaikkien kohteiden koko on sovitettu sopivaksi ja näytön kuva on veitsenterävä. Kuvien käsitteleminen on nautinnollista, sillä yksityiskohtaiselta näytöltä näkee heti, miten vaikkapa kohinanpoisto tehoaa. Raakakuvamuunnoksen tarkkuus vaikuttaa lähes taianomaiselta, sillä pieniä kohteita ei ole ennen voinut silmäillä yksityiskohtaisesti. Hintaa kertyy toki melkoisesti, eikä testimallin sisäistä teratavun kiintolevytilaa voi laajentaa.

Arvio

Ihastuimme siihen, kuinka komeita kuvat ovat iMacin uudella näytöllä. Avarat maisemat ovat täpötäynnä yksityiskohtia, ja kuvien muokkaaminen tuntuu taianomaisen tarkalta elämykseltä. Käyttöjärjestelmä mukautuu mainiosti tarkkaan näyttöön. Vain hinta hirvittää.

Ominaisuudet

Merkki
Apple