Apple iPad Air 2 128GB

Applen uudella taulutietokoneella kuvankäsittely sujuu erittäin nopeasti. Myös raakakuvien käsittely onnistuu. Ohut laite sopii hyvin kameraharrastajalle.

#Lisävarusteet #Apple
9.1

Kuvien käsittely uudella iPadilla on laitteen nopeuden ansiosta suorastaan miellyttävä kokemus. Adobe Lightroom mobile- ja Google Snapseed- ohjelmilla voi säätää kuvien kirkkautta, kontrastia ja värejä. Muutokset näkyvät ilman viivettä. Myös PhotoRaw-sovellus toimii jouhevasti. Laitteen kasvaneen nopeuden ja tehon huomaa vertailussa kaksi vuotta vanhempaan malliin, jossa ohjelmat avautuivat huomattavasti hitaammin. Näytön kontrasti on aavistuksen edeltäjää parempi. Valokuvaajan kannalta merkittävämpi parannus liittyy kuitenkin laitteen kameraan. Sen tarkkuus on kasvanut kahdeksaan megapikseliin. Kuvanlaatu on yleisesti ottaen oikein hyvä, ja riittävässä valossa kuvattaessa yksityiskohtien toiston ja kohinanvaimennuksen tasapaino on hyvä. Pikseleitä kamerassa on vähemmän kuin iPhone 6:ssa, mikä näkyy rakeisuutena varsinkin heikossa valossa. Air 2:n paksuus on vain 6,1 mm. Siitä on etua, jos laitetta haluaa kuljettaa kamerarepussa tai sillä käsittelee kuvia sohvalla makoillen.

Arvio

Kärsimättömälle luonteelle uusi iPad sopii hyvin. Se on nimittäin erittäin nopea ja selviää myös raakakuvien käsittelystä. Kamera on kelvollinen taulutietokoneen kameraksi, mutta häviää iPhone 6:n kameralle. Pieni koko lisää iPad Air 2:n kiinnostavuutta.

Ominaisuudet

Merkki
Apple