anm_iPhone8pl_01

Apple iPhone 8 Plus

Uudella muotokuvatoiminnolla ja laadulla, joka hiipii APS-C-kameroiden kannoille, vie Apple kännykkäkamerat jälleen askeleen kohti perinteisten kameroiden reviiriä.

#Lisävarusteet #Apple
9.1

Apple iPhone 8 Plus on täynnä toimintoja, joilla syntyy entistä parempia muotokuvia. Yksi suurista uutuuksista on Studiovalaistus, joka lisää kuvaan erilaisia studiotehosteita. Niiden vaikutus on useimmiten äärimmäisen vähäinen. Lisäksi mallin tausta voidaan tummentaa mustaksi. Musta tausta asettaa suuret vaatimukset sille, että kasvot merkataan erittäin tarkasti, mikä vain harvoin on asianlaita.
Tavallisesti kännykkäkameran kuvakulma kasvoihin ei ole hyvä, koska nenä kasvaa ja tausta on aivan liian tarkka, mutta iPhone 8 Plussan saa edeltäjänsä tavoin muotokuvatilaan. Siinä kamera käyttää toista objektiiviaan, joka vastaa polttoväliltään kinokoon 57 mm:ä ja valovoimaltaan F2,8:aa, ja tausta pehmennetään kuvankäsittelyssä. Se toimii hyvin muissakin kohteissa, esim. kukkakuvissa. Ilman muotokuvatoimintoa voidaan valita normaaliobjektiivi, joka vastaa kinokoon 29 mm:ä ja F1,8:aa, tai 57 mm:n objektiivi. Myös silloin kuvankäsittely toimii todella hyvin ja tuottaa laadukkaita, yksityiskohtaisia kuvia, joiden kontrastinhallinta on mainiota. Valotus toimii hyvin. Vaaleat kohteet kaipaavat kuitenkin muiden kameroiden tavoin käyttäjältä valotuksenkorjausta, joka käy iPhonessa helposti. Valokohtien puhki palamista on kuitenkin varottava.
Puhelin pärjää heikossa valossa, koska F1,8-objektiivi pitää herkkyyden pienenä pidempään kuin kameroiden F3,5-valovoimaiset pakettiobjektiivit. Rakeisuutta ei ole heikossakaan valossa, mutta kohinanvaimennus on rankkaa. Aukko on kiinteä kuten aina, valotusta taas hallitaan valotusajalla ja herkkyydellä välillä ISO 20–1250. Tarkkuus on 12,2 megapikseliä. Lightroomin mobiiliversion kaltaisilla sovelluksilla voidaan kuvata raakatiedostoja.

Arvio

Laadukas ja yksityiskohtainen kuvanlaatu, hyvä kontrastinhallinta. Erillinen teleobjektiivi parantaa muotokuvien laatua ja monipuolistaa kuvaamista.
Raakatiedostojen tallentamiseen tarvitaan erillisiä sovelluksia. Muistia ei voida monien muiden puhelimien tavoin jatkaa muistikortilla.

Ominaisuudet

Merkki
Apple