iphonex-front-homescreen

Apple iPhone X

Odotuksia iPhone X:ään on kohdistettu niin paljon, että niihin on ollut vaikea vastata. Tämä onnistui, mutta onko X-mallin kamera yhtä laadukas kuin muu puhelin?

tekijä Välineopas #Lisävarusteet #Apple
9.3

Apple iPhone X juhlistaa iPhonen kymmenvuotistaivalta, eivätkä amerikkalaiset ole säästelleet paukkujaan. Ensinnäkin puhelin on kooltaan omaa luokkaansa: suurempi kuin iPhone 8 ja pienempi kuin 8 Plus, vaikka näyttö on peräti 5,8-tuumainen. Koko etupuoli on näyttöä ja vieläpä OLED-tyyppiä, mikä tietää loistavia värejä ja kontrastia sekä suurta pikselitiheyttä ja sen myötä erinomaista kuvatarkkuutta.
Hyvin toimivan kasvojentunnistuksen ja käyttöjärjestelmän sekä langattoman latauksen ja huippunopean prosessorin lisäksi X:ssä on kokonaan uudistunut kamera. Kuvakenno on entistä suurempi, mikä näkyy kuvanlaadussa selvästi. Huippuvalokohdissa ja varjoissa on kilpailijoita enemmän sävyeroja. Kirkkaan taivaan alueet, jotka kilpailijoilla otetuissa kuvissa palavat puhki, ovat tallella X:llä otetuissa kuvissa. Myös vastavaloon otettujen muotokuvien valotus onnistuu hämmästyttävän hyvin. Kuvaterävyys ja -tarkkuus ovat jo niin hyvät, että tällä ja jollain hyvällä kameralla otettujen kuvien välistä laatueroa on hankala erottaa, ellei kuvista oteta isoja tulosteita.
Applella on myös heittää soppaan pari lisämaustetta, kuten selkeästi parantunut muotokuvaustila. Kuvankäsittelypohjaisen, usein hyvin vakuuttavan taustasumennuksen lisäksi voidaan nyt yhdellä napautuksella näyttöruutuun luoda erilaisia valaistustehosteita kuviin. Meidän mielestämme vaikuttavin niistä on Lava mono, mustavalkoinen lavavalaistus, jossa malli syvätään irti taustastaan ja tausta mustuu. Vaikka toiminnot ovat tätä kirjoitettaessa betavaiheessa, ne ovat lupaavia.
IPhone X:n kameraosa on mielestämme maailman paras, ja kun tähän lisätään laitteen muut plussat, nousee kokonaisarvosana ennätyslukemiin.

Arvio

IPhone X:ssä on tällä hetkellä maailman paras älypuhelinkamera. Kuvat ovat laadultaan ylivoimaisia, ja puhelin on kautta linjan luksustuote.
Vaikka video on tarkkaa 4K-laatua, ovat muutamat kilpailijat hitusen edellä tässä kohtaa. Tilavampi (256 Gt) malli maksaa hurjat 1349 euroa.

Ominaisuudet

Merkki
Apple