Apple iPhone XS 256 GB

Oivallinen kuvanlaatu ja luonnollinen taustasumennus muotokuvissa. Nopeus ja suorituskyky huipputasoa. Korkea hinta ja vähän uutta verrattuna iPhone X:ään. Sekä hinta että tarkkuus ovat kilpailijoilla paremmat.

tekijä Välineopas #Lisävarusteet #Apple
9.0

IPhone XS on hyvin suunniteltu puhelin. Siinä on kaksoiskamera, jossa on sekä tele että laajakulma sekä optinen kuvanvakain. Miellyimme edeltäjään, iPhone X:ään, jonka kuvanlaatu oli mainio. Nyt puhelimessa on uusi kenno, jossa on suuremmat pikselit, sekä prosessori, jonka pitäisi suoriutua paremmin kohinasta heikossakin valossa. Emme kuitenkaan havainneet kuin vähän eroa, mutta kuvanlaatu on kyllä edelleen huippuluokkaa: yksityiskohdat toistuvat hyvin ja kohinanpoisto toimii. Kamera valitsi kuitenkin 1/4 sekunnin ajan ja ISO 1000:n heikossa iltavalossa sen sijaan, että se olisi nostanut ISOa ja lyhentänyt aikaa. Tarkkuus on edelleen 12 megapikseliä, kun esimerkiksi Huaweilla se on kaksinkertainen.
Muotokuvatoimintoa on laajennettu, ja uusi aukon asetus toimii hyvin. Taustasumennus on luonnollinen esimerkiksi muotokuvissa. Automaattitarkennus on nopea ja varma, ja uusi Smart HDR -toiminto takaa hyvät sävyt sekä varjo- että valopaikoissa. 5,8 tuuman näyttö kuuluu parhaimpiin näkemiimme. Värit ja yksityiskohdat ovat hienot ja runsaat. Myös nopeuden ja suorituskyvyn parantuminen ilahduttaa, samoin se, että Face ID avaa puhelimen sekunnin murto-osassa.

Arvio

Myös nopeuden ja suorituskyvyn parantuminen ilahduttaa, samoin se, että Face ID avaa puhelimen sekunnin murto-osassa.

Ominaisuudet

Merkki
Apple