iphone7plus

iPhone 7 Plus 256 GB

iPhone 7:n suuri Plus-versio tekee selvän pesäeron toisiin kamerallaan. Siinä on nimittäin yksi objektiivi lisää, ja siihen on erinomaisen hyvä syy.

tekijä Välineopas #Lisävarusteet #Apple
9.2

iPhone 7 Plus 256 GB :n takapuolella on kaksi objektiivia, toisin kuin tavallisessa iPhone 7:ssa. Sillä voi zoomata. Toinen objektiivi vastaa 28 mm:n ja toinen 56 mm:n polttoväliä, joten nyt iPhonessa on myös pidempi polttoväli. Ainakin aluksi tele on vain kaksinkertainen. Lisäksi on kymmenkertainen digitaalinen zoom, ja vaikka siitä on vain harvoin hyötyä, on myöskin digitaalizoomin laatu parantunut aikaisemmasta.
Ylimääräisen objektiivin toinen etu on mahdollisuus yhdistää kaksi kuvaa puhelimessa niin, että esimerkiksi muotokuvaan saadaan pehmeä tausta. Voit lukea lisää muun muassa tästä ominaisuudesta lehtemme Välineoppaasta.
Myöskin kuvanlaatu on parantunut melkoisesti. Varsinkin varjokohdat ovat nyt entistä sävykkäämpiä. Kuvat ovat terävämpiä ja valkotasapaino on tarkempi. Kohinaa on vähemmän, mikä luonnollisesti johtuu siitä, ettå 28 mm:n objektiivin valovoima on nyt F1,8, kun ennen oli tyydyttävä F2,2:een. Kuvat voidaan tallentaa myös raakatiedostoina.
Etupuolen selfikameran tarkkuus on nyt seitsemän megapikseliä, ja myös salama on hiukan aikaisempaa parempi.
Myös puhelimessa on useita pieniä parannuksia, kuten esimerkiksi parempi ääni stereokaiuttimista. Näytön väriavaruus on suurempi ja näyttö kirkkaampi, ja meidän kokeilukappaleessamme oli kokonaista 256 gigatavua tallennustilaa. Akunkesto on parantunut merkittävästi, joten Apple on jälleen kerran onnistunut parantemaan hyvää puhelinta.

Conclusion

Olennaisesti parantunut kamera ja moni pikkuparannus auttavat valokuvausharrastajaa taas kerran perustelemaan uuden puhelimen hankintaa.
32-gigatavuinen maksaa 920 euroa, 256-gigatavuinen jo 1140 euroa. Sillä saisi jo paljon paremman kameran – toki ilman puhelinta ja sovelluksia.

Ominaisuudet

Merkki
Apple