ASUS PB278Q

Kun viimeksi testasimme tietokonenäyttöjä, Asuksella ei ollut yhtään riittävän hyvää mallia. Mutta nyt on.

#Lisävarusteet #Asus
9.0

Litteän näytön tärkeimmät osatekijät ovat varsinainen näyttöpaneeli, käyttöliittymä liitäntöineen sekä muotoilu, kotelo ja jalusta. Muotoilultaan Asus PB278Q on hillitty. Näytön materiaalit ovat hieman halvanoloista muovia.
Asuksen näytössä on kaikki asiaankuuluvat liittännät, niiden joukossa myös DisplayPort. Asuksen valikoissa on kaikki tarvittavat säätömahdollisuudet, kuten sRGB-asetus, jonka näyttö toistaa sataprosenttisesti.
Virrankulutus on 60 wattia. Tämä lukema on kohtalaisen suuri, samoin näytön lämmöntuotto. Näytön kuvanlaadun arvioimiseksi otimme sen rinnalle viimeksi tekemämme 27 tuuman näyttöjen suurtestin voittajan, Dellin mallin UltraSharp U2713HM.
Vertailussa Asus oli parempi. Se toisti harmaa-asteikon puhtaasti, ja sävyntoisto oli erinomainen myös huippuvaloissa ja syvissä varjoissa. Myös värientoisto on erinomainen. Värikylläisyyttä oli oletusasetuksin hieman turhan paljon, mutta se oli helppo säätää kohdalleen.

Arvio

Näyttö on muotoilultaan vaatimaton ja materiaaleiltaan hieman halvantuntuinen, mutta tässä tapauksessa ulkoasu pettää. Näytön kuvanlaatu on erinomainen, ja Asus PB278Q -näyttöä voidaan hyvin suositella kuvankäsittelyyn.

Ominaisuudet

Merkki
Asus