Lehtikuvia vuodelta 2012

Suomen parhaat lehtivalokuvat julkaistaan kirjana vuosittain. Viime kerralla puhuttivat lehdissä julkaisemattomat kuvat.

#Lisävarusteet #Books
8.9

Miten tietoa ja tapahtumia välittävällä valokuvalla menee? Jos on kuunnellut keskustelua media-alan kriisistä ja siitä, miten nykyään kuka vain voi julkaista ottamansa kuvan jollain sivustolla, voisi olettaa, että suomalainen kuvajournalismi tekee kuolemaa. Mutta luettuaan vajaan sadan sivun kirjan Vuoden lehtikuvat 2012 voi ajatukset kuolemasta koko lailla unohtaa.
Suomen Lehtikuvaajat ry:n järjestämässä Vuoden lehtikuvat -kilpailussa palkitaan vuoden lehtikuvaaja sekä kuvat kahdeksassa kategoriassa. Viimevuotisen kirjan perusteella on lupa puhua lehtikuvaajien ja -talojen eriytymisestä, sillä monet palkituista lehtikuvista eivät ole koskaan päätyneet lehtiin – missä vika lieneekin – ja lisäksi monet voittajakuvista olivat kuvaajien omia projekteja eivätkä lehtitalojen tilaamia otoksia. Tämän kirjan kuvat eivät kirjonsa ja tasonsa puolesta yllä aivan samaan kuin World Press Photo 2012 -kirjan kuvat, mutta on kalliimpi. Silti kotimainen kuvajournalismi ansaitsee hyvän vuosikirjan, ja sitä tämä kirja on.

Arvio

Vuoden lehtikuvat -kirja kertaa menneen vuoden uutiset ja tekee tunnetuksi kotimaista kuvajournalismia – siis erinomaisen arvokasta työtä. Sen takia kirja ansaitsisi nykyistä suuremman levikin, juhlavamman taiton ja kovat kannet. Lisämarkkinointi toisi lisää menekkiä.

Ominaisuudet

Merkki
Books