Canon CanoScan LiDE 220

Canonin uusi skanneri on yksinkertainen ja helppokäyttöinen. Se skannaa paperikuvat nopeasti yhdellä napin painalluksella. Käyttö tietokoneelta on kuitenkin hankalaa.

tekijä Välineopas #Lisävarusteet #Canon
7.4

Canonin uuden A4-skannerin käyttöönotto on helppoa ja nopeaa. Tarvitsee vain liittää skanneri tietokoneeseen usb-kaapelilla, jonka kautta tulee myös käyttövirta. Cano­Scan Lide 220:n voi laittaa pystyasentoon jalustalle. Tällöin vaatii hiukan totuttelua, että paperin saa pysymään skannaustasolla. Yksinkertaisimmin skannaus käynnistetään painamalla AutoScan-painiketta. Vaikka laite tunnistaa, että tasolla on valokuva, se tallentaa sen pdf-muodossa. Enemmän vaihtoehtoja löytyy tietokoneelle asennettavasta ScanGear-ohjelmasta. Sen kautta voidaan säätää väritasapainoa ja terävyyttä ja poistaa pölyjälkiä ja kohinaa. Haalistuneen kuvan kohennus on liian voimakas kaikilla säädöillä. Varjot tummenevat ja yksityiskohdat katoavat. Toisaalta pölyjälkien poisto toimii hyvin. Ohjelmaa ei tee yli 100 megatavun tiedostoja, joten A4-kokoisia valokuvia ei pystytty skannaamaan yli 600 dpi:n tarkkuudella. Jo se vei aikaa yli 30 sekuntia. Täydellä 1200 dpi:n tarkkuudella 10 x 15 cm:n kuvan skannaaminen kesti 45 sekuntia.

Arvio

Uudella CanoScanilla voi skannata vain paperikuvia ja asiakirjoja. Laitteen käyttöönotto on vaivatonta ja nopeaa. Lide 220 -skanneri on melko nopea ja hyvälaatuinen. Tietokoneelle asennettava ohjelmisto ei vedä vertoja skannerin helppokäyttöisyydelle ja pienentää arvosanaa.

Ominaisuudet

Merkki
Canon