Canon Macro Ring Lite MR-14EX II

Tällä salamalaitteella syntyy varjotonta, tasaista valoa lähikuvauksessa. Kaksi erillistä lamppua on erinomainen asia, mutta vain innokas makrokuvaaja on valmis maksamaan siitä.

#Lisävarusteet #Canon
8.7

Uusi Canon-rengassalama kiinnitetään helposti objektiivin suodinkierteeseen ja salamakenkään. Kahta lamppua voidaan kiertää niin, että valo voi tulla ylhäältä tai alhaalta eikä ainoastaan sivuilta. On myös hienoa, että kahden lampun välistä valonvoimakkuutta voidaan säätää niin, että toista käytetään päävalona ja toista hiukan heikompana täytevalona. Kuvista tulee tietysti parempia, kun valo lankeaa kohteeseen luonnollisella tavalla. Myöskään ohjeluvun 14 ei kannata antaa hämätä. Se on aivan riittämiin, koska tavallisesti kuvausetäisyys on hyvin lyhyt. Teho riitti hyvin, vaikka kuvasimme joskus säkkipimeässä. Salamalaitteen teho riitti silloinkin, kun kuvattiin päivänvalossa lyhyemmillä kuin 1/250 sekunnin valotusajoilla, eli silloin oli käytettävä valovoimaa vaativaa High-speed sync -toimintoa. Valotus on kohdallaan, ja salamalaite sopii hyvin myös muotokuvaukseen, jossa se valaisee kasvot pehmeästi ja tasaisesti. Korkea hinta huomioon ottaen olisi kuitenkin suotavaa, että salamalaite olisi sääsuojattu.

Arvio

Rengassalamalla lähikuvaus on lasten leikkiä. Käytettävissä on aina hyvää valoa, jonka saaminen muuten on vaikeaa, kun kuvataan läheltä. Kahden lampun järjestelmä on todella hyvä. Hinta on kuitenkin sitä luokkaa, että siinä on järkeä vain innokkaalle makrokuvaajalle.

Ominaisuudet

Merkki
Canon