Dell UltraSharp UP2715K

Applen julkaisema uusi iMac ja sen 5K Retina-näyttö haastaa pc-valmistajat. olemme testanneet dellin ensinmäisen 5K-näytön nähdäksemme, kuinka hyvin se pärjää kuvankäsittelyssä.

tekijä Välineopas #Lisävarusteet #Dell
8.3

Dellin uudessa 5K-näytössä on 5120 x 2880 pikseliä tai 14,8 milj. pistettä; Full HD on 2,1 milj. pistettä. Tämä moninkertaistaa kuvan tarkkuuden ja laadun. Näyttö toistaa jopa 100 prosenttia sRGB-väriavaruuden sävyistä ja 99 prosenttia Adobe RGB:stä. Suuri resoluutio vaatii 60 Hz:llä niin suuren tietömäärän syöttämistä, että tarvitaan kaksi Displayport-kaapelia, jotka tulevat mukana, ja yhteensopiva näytönohjain. Tietokoneen on kyettävä skaalaamaan tekstiä, kuvakkeita ja valintaikkunoita suuremmiksi, jotta lopputulos olisi hyvä. Tämä pikseliskaalaus on saatavilla joissakin pc:ssä ja Photoshop CC 2014:ssä, mutta ei esimerkiksi Elementsissä.
Dell UP2715K:n kuvanlaatu on loistava, värit ovat puhtaat ja harmaasävyt toistuvat hienosti. Kontrasti on hyvä, ja katselukulma on 100 astetta, jonka jälkeen valo ja värit alkavat muuttua.
Dellin näyttö yhdistettynä pc:hen ei tule välttämättä halvemmaksi kuin Applen iMac 5K-näytöllä, joka maksaa 2700 euroa. Sopiva näytönohjain maksaa nimittäin noin 400 euroa.

Arvio

Jos omistat jo teho-pc:n ja pohjattoman budjetin, on Dellin uusi 5K-näyttö ehdoton kuvankäsittelyyn. Kaikki ne, jotka käyttävät yhtään järkeään investoinneissaan, tyytyvät seuraavaksi parhaaseen vaihtoehtoon ja valitsevat 4K-näytön noin kolmasosahinnalla.

Ominaisuudet

Merkki
Dell