DJI Mavic 2 Pro

DJI on ostanut arvostetun Hasselbladin, ja tuloksena on ollut fantastinen drooni, jossa on paljon hienoja toimintoja. Mutta onko kameraosa perinteisen nimen arvoinen?

tekijä Välineopas #Lisävarusteet #DJI
9.4

DJI Mavic 2 Pro voisi muistuttaa kiinalaisen isän ja ruotsalaisen äidin aviotonta lasta. Alalla on monia esimerkkejä jättiläisistä, jotka lisensoivat arvokkaan tuotemerkkinsä, joka sitten liimataan kehnompaan tuotteeseen. Mutta kun droonijätti viime vuonna osti suuren osan Hassel­bladista, kyse oli enemmästä kuin markkinoinnista. Mavic 2 Pron kamera on luokkansa paras, ja toisin kuin alkuperäisellä Mavicilla otetut, kuvat ovat nyt niin yksityiskohtaisia, hyvin valottuneita ja väreiltään oikeita, että ne eivät enää muistuta vanhanpuoleisella matkapuhelimella otettuja. Ne ovat pikemminkin sellaisia, joita saa hyvällä kompaktikameralla. Yhden tuuman kenno on neljä kertaa aiempaa
suurempi, joten myös iltavalossa otetuissa kuvissa näkyy yllättävän paljon yksityiskohtia, ja ne ovat hyvin tarkkoja, kun otetaan huomioon kameran pieni koko.
Aukon voi nyt säätää käsin, ja arvolla F8 saimme maisemakuviimme erinomaisen yksityiskohtien toiston koko alalle.
Myös muissa ominaisuuksissa on monia parannuksia. Ylsimme 27 minuutin lentoaikaan kovassa tuulessa, jossa kopteri lentää, vaikuttavaa kyllä, vakaammin kuin aikaisemmat mallit. Saavutimme sitä paitsi peräti 73,2 kilometrin tuntivauhdin, kun tuuli puhalsi takaapäin.
Droonilla saa timelapse-kuvia, jotka kamera yhdistää automaattisesti videoksi. Videot ovat 4K-laatua, ja ne ovat erittäin hyviä. Niissä on käytetty hienoa H.265-pakkausta ja miljardia väriä.
Droonia on helppo ohjata hyvän kaukosäätimen ja vakaan DJI Go 4 -sovelluksen avulla. Siitä voi valita ActiveTrack -toiminnon, joka saa droonin seuraamaan kohdetta ja kuvaamaan sitä, vaikka se välillä katoaisi esimerkiksi puun taakse.

Conclusion

Paras alle 2500 euron drooni. Kosolti parannuksia: kuvanlaatu, toiminnot, sovellus, sisäinen muisti, vähäisempi melu ja paljon muuta.

Sivuilla olevat törmäystunnistimet toimivat vain tiettyjen toimintojen kanssa, ja kaikki tunnistimet lakkasivat toimimasta, kun tuuli vaikutti droonin asentoon.

Ominaisuudet

Merkki
DJI