DJI Mavic Mini

Tämä on kaikkien aikojen halvin DJI-drooni.

tekijä Välineopas #Lisävarusteet #DJI
9.0

Tämä on kaikkien aikojen halvin DJI-drooni. Mavic Minin etuna on myös, että se painaa vain 249 grammaa, mikä on ainutlaatuista tämän laadun drooneille. Tätäkin laitetta täytyy kuitenkin muistaa lennättää sääntöjen mukaisesti.

Mavic Mini on DJI:n uusi aloittelijamalli ja korvaa Sparkin, joka on tähän asti ollut yrityksen pienin. Spark oli kuitenkin sen esittelyn aikaan hiukan kalliimpi ja  tuntui epävarmalta, koska kadotimme helposti yhteyden siihen jopa aivan lähellä. Mini on tässä suhteessa parempi. Olemme lennättäneet sitä 25 metrin korkeudessa vajaan 800 metrin näköetäisyydelle. Jos tiellä kuitenkin oli taloja tai puita, kantomatka lyheni kokeissamme vain 50 metriin, mutta yhteys tuntuu vakaammalta kuin Sparkilla.

Kun näkymä on vapaa ja ollaan taajamien ulkopuolella, Mavic Minillä kuvaaminen ja sen lennättäminen on todella hauskaa. Pikku droonia on helppo ohjata mukana tulevalla kaukosäätimellä ja älypuhelimella, ja Mavic Mini käyttäytyy lähes kuin täysikasvuinen Mavic 2 Pro. Kantomatka, laatu, kuvanlaatu ja toiminnot ovat tietysti heikompaa tasoa, mutta pikku drooni lenteli vakaasti jopa yhdeksän sekuntimetrin tuulessa gps-paikannuksensa ansiosta.

Hintaan nähden sekä valokuvat että videot ovat erinomaisia, mutta dynaaminen alue on – samoin kuin puhelimien kameroissa – varsin rajallinen. Se merkitsee, että on varottava huippuvalojen palamista sävyttömiksi. Laitteessa tosin on tarjolla sekä valotuksenkorjaus että histogrammi, joita voi käyttää valotuksen hallintaan.

Conclusion

Vakaa, toimiva ja hintansa arvoinen aloittelijamalli. Terävät kuvat ja videot, joiden laatu vastaa hyvää matkapuhelinlaatua. Helppo ohjata, ja ilmaan pääsee nopeasti mukana tulevan sovelluksen avulla. Dynaaminen alue on rajallinen. Esimerkiksi puut rajoittavat toimintaetäisyyttä.

Ominaisuudet

Merkki
DJI