DJI Spark Alpine White - Front 3-4

DJI Spark

Kameranelikopterit ovat tähän saakka olleet suuria ja meluisia. DJI Sparkin myötä asia muuttui. Siinä on paljon hienoja toimintoja ja pikku myyntikikkakin.

tekijä Välineopas #Lisävarusteet #DJI
9.0

DJI Spark on nelikopterijätti DJI:n pienin laite. Se ei ole paljon juomapurkkia suurempi ja painaa jopa vähemmän. Se on melko edullinen, sillä se maksaa vain puolet siitä mitä Mavic Pro, joka on tähän saakka ollut markkinoille tullessaan DJI:n edullisin nelikopteri.
Siksi on täysin ymmärrettävää, ettei sen kamera ole suurempien mallien tasoa. Videossa on tyydyttävä Full HD: hen, joten Mavicin tai Phantomin 4K:n tuntumaan ei päästä. Vaikka kuvanlaatu on hyvä, yksityiskohtien toisto ei kuitenkaan ole parhaiden älypuhelinten tasoa. Sen huomaa kuitenkin vain tietokoneen näytöltä tai tv-ruudulta.
Kuvien tarkkuus on 12 megapikseliä kuten Mavicissa, mutta yksityiskohtaisuus ja dynaaminen alue ovat rajallisia. Valolohdat palavat helposti automaattiasetuksilla puhki, ja valokuvat tallentuvat jpg:nä eivätkä raakatiedostoina, joten jälkikäsittelylläkin on rajansa.
Toisaalta Sparkissa on paljon hyviä toimintoja, esimerkiksi Active Track, jonka avulla pystytään seuraamaan esim. juoksevaa tai pyöräilevää ihmistä ja pitämään hänet kuvan keskellä ilman, että käyttäjän tarvitsee ohjata laitetta.
Sitä voi ohjata älypuhelimella, ja se toimiikin hyvin näin, mutta suositamme 200 euroa maksavaa kauko-ohjainta, jonka voi ostaa pakettina. Sen avulla kantomatka lisääntyy kokeilemastamme 70 metristä 500 metriin – siis teoriassa: me päädyimme 370 metriin.
DJI on lyönyt rumpua siitä, että Sparkia voidaan käsien liikkeillä ohjata, lähettää ilmaan ja tuoda alas. Olihan se hauskaa pari ensimmäistä kertaa, mutta kun kantomatkaa on useampi metri, se jää myyntitempuksi. Mavic Pro on monin tavoin parempi nelikopteri, mutta aloittelijalle Spark on hyvä, kilpailukykyinen ja erinomainen lentävä kamera vähemmällä rahalla.

Conclusion

Pieni, mukava ja hyvä kopteri. Puhelinsovellus todella hyvä. Rakenne on toimiva ja kamera erittäin vakaa kelluvassa ripustuksessaan.
Rajallinen kantomatka ilman kauko-ojainta. Akku kestää korkeintaan vartin.
Kuvissa ja videossa rajallisesti yksityiskohtia, eivätkä ulokkeet taitu kasaan.

Ominaisuudet

Merkki
DJI