DXO Optics Pro 9 Elite

Ranskalaisella raakakuvamuuntimella saadaan helposti hyvä tuloksia ilman objektiivivirheitä. Värit ja kirkkaus paranevat, ja nyt mukana on myös uusi kohinanpoistaja.

#Lisävarusteet #DxO
8.8

Optics Pron uuden version suuri uutuus on Prime-nimellä kulkeva kohinanpoisto, joka tutkii kuvan perin pohjin ja poistaa sitten kohinan. Se vaatii kuitenkin melkoisesti aikaa.

Kuvan muuntaminen Primen avulla kesti minuutin ja 40 sekuntia, kun ilman sitä aikaa kului kahdeksan sekuntia. Esimerkiksi Lightroomilta kului tehtävään neljä sekuntia. Kohinanpoiston teho on kuitenkin Primellä aivan huippuluokkaa, selvästi parempi kuin Lightroomilla. Lightroomissa kohinanpoisto säädetään itse, ja kun sen tehoa lisätään, alkaa terävyyskin kärsiä. Optics Pro 9 tuottaa vakioasetuksilla erittäin hyvän ja hyvin pitkälle kohinattoman lopputuloksen, ja ohjelma arvioi kulloinkin tarvittavan tehon itse. Se korjaa vakiona myös optiset virheet kamera- ja objektiivitietojen perusteella.

DxO väittää, että esikatselukuva päivittyy nyt nopeammin, kun liukusäätimiä käytetään, mutta sitä pitää yhä edelleen odotella joku sekunti. Se on kiusallista, eikä tällaista viivettä esiinny Lightroomilla työskenneltäessä.

Arvio

Ohjelma tekee hyvää jälkeä automaattisäädöillä, jotka korjaavat kirkkautta, poistavat objektiivivirheitä ja paljon muuta. Säätömahdollisuudet ovat laajat. Uusi kohinanpoistaja on omaa luokkaansa, ja kuvanlaatu enemmän kuin korvaa hiukan pidemmät odotteluajat.

Ominaisuudet

Merkki
DxO