Epson Perfection V550 Photo

Kun pitää skannata negatiiveja, Epsonin tasoskanneri V550 on kiinnostava vaihtoehto. Se poistaa pölyn ja skannaa 12 negatiivia kerralla. Kuvankäsittelyä silti tarvitaan.

#Lisävarusteet #Epson
8.3

Epsonin skanneri soveltuu kuvaajille, jotka haluavat skannata myös dioja ja negatiiveja. Toisin kuin useimmilla monitoimitulostimilla Epsonin skannerilla voi skannata myös filmejä suurella tarkkuudella. Skannerin filminpitimeen mahtuu neljä diaa tai 12 negatiivia. Filminpitimen suunnittelusta on vähän sanomista. Sitä ei tahdo saada kunnolla suljetuksi, ja filmiliuskat pääsevät helposti liikkumaan. Skannerissa on optinen pölynpoisto, minkä ansiosta pölytäpliä ei tarvitse kloonata piiloon käsin. Pölynpoisto pidentää kuitenkin skannausaikaa. Kun 7,7 megapikseliä vastaavalla tarkkuudella 2400 ppi skannaus kesti ilman pölynpoistoa 43 sekuntia, pölynpoiston kanssa aikaa kului kolme minuuttia. Ohjelmisto on hyvä, mutta automaattinen värinsäätö voisi toimia tarkemmin. Nyt värejä jouduttiin usein säätämään kuvankäsittelyssä. Yksityiskohtien tarkkuus on hyvä, ja sekä huippuvalojen että varjojen sävyt säilyvät hyvin. Tulos ei kuitenkaan ole samalla tasolla kuin varsinaisella filmiskannerilla saatu skannaustulos.

Arvio

Hyvä tasoskanneri on kohtalaisen edullinen tapa digitoida filmikuvia. Epsonin hyviä puolia ovat optinen pölynpoisto sekä mahdollisuus skannata useita negatiiveja. Filminpidin voisi olla parempi, ja värejä joutui usein säätämään. Kuvanlaatu on tasoskanneriksi oikein hyvä.

Ominaisuudet

Merkki
Epson