Focus On Travel Photography

Edullinen kirja pullistelee herkullisia, kuvausvin-keillä ryyditettyjä matka-kohteita. Ulkoasu on sekava.

#Lisävarusteet #Focus
8.5

Monituisten valokuvauskirjojen takana oleva Focal Press on julkaissut matkakuvauskirjan. Sen kirjoittanut Haje Jan Kamps on innokas matkakuvaaja, joka kahden viime vuoden aikana on viihtynyt kotona vain 15 prosenttia ajasta. Kuvat on jaettu innostaviin aiheisiin, kuten Ihmisiä liikkeellä, Maisemia ja näkymiä sekä Vangitse paikan sielu. Jokaiseen kappaleeseen liittyy kuvausohjeita, jotka koskevat niin valoa, värejä, kontrastia kuin kohinaakin, mutta myös käytännöllisempiä vinkkejä. Tilaa on käytetty myös eri kameramalleille, mikä ei aina ole järkevää, koska sellainen tieto vanhenee nopeasti. Myönteistä on, että kaikkiin kuviin liittyy exif-tieto. Kuvien taso tosin vaihtelee näppäilykuvista mestarilaukauksiin. Kirja on pienikokoinen ja kulkee siksi hyvin mukana kainalossa.
Lähes joka sivulla on kuva tutkittavaksi ja selostuksena sekä käsin että koneella kirjoitettua tekstiä. Aluksi tällainen sekamelska on hauskaa, mutta se alkaa pian tuntua sotkuiselta ja vaikealukuiselta. Toisaalta hinta on edullinen.

Arvio

Pieni ja edullinen matkakirja, joka tarjoaa innoitusta ja kuvausvinkkejä reissuun. Sitä on hiukan vaikea hahmottaa, koska sekava ulkoasu tekee hieman sotkuisen vaikutelman. Kameramallien esittelyyn kuluva tila olisi voitu käyttää paremminkin.

Ominaisuudet

Merkki
Focus