garmVirb_02

Garmin Virb 360

Kamera näkee kaiken

#Lisävarusteet #Garmin
8.4

Kaikki, mikä on Garminin Virb 360 -kameran edessä, takana, yläpuolella ja alapuolella, voidaan tallentaa joko valokuviin tai 4K-videolle. Kameran jujuna on, että kahden eri puolilla kameraa sijaitsevan kalansilmäobjektiivin kuvat yhdistyvät täysin automaattisesti. Kuvat voidaan siirtää esimerkiksi Facebookiin tai YouTubeen, jossa katsojat voivat liikkua eri puolilla kuva-alaa kääntämällä näyttöä tai käyttämällä sormea tai hiirtä navigointiin. Liikkuminen toimii vaikuttavan tehokkaasti.
Tämäntyyppiseksi kameraksi Virb 360 on erittäin helppokäyttöinen. Valikko on suomeksi, käyttöönotto on nopeaa ja sovellus toimii miellyttävästi. Sovellusten ja wi-fin käyttö vaatii tosin hiukan kokemusta. Kameran päällä oleva näyttö näyttää asetukset ja akun lataustilanteen mutta ei otettuja kuvia. Niitä voi katsoa tabletilta tai älypuhelimesta, joilla voi myös ohjata kameraa.
Kuvanlaatu on kilpailijoihin verrattuna hyvä mutta ei suinkaan ammattilaistasoa. Kuvissa on hieman kohinaa, kun ne on yhdistetty 360 asteen kuviksi, ja kuvanpuolikkaiden liitoskohta näkyy. Jos videota katsoo suoraan kamerasta ennen otosten yhdistämistä, laatu on parempi. Valokuvien tarkkuus on 8,3 megapikseliä.
Kamera on vesitiivis ja sen muotoilu on miellyttävän jykevä, mutta hintakin on vastaavasti kalliimmasta päästä.

Arvio

Valikot ovat suomeksi, ja kamera on helpompi
ottaa käyttöön kuin kilpailijansa.
Kuvanlaatu kestää vertailun, mutta ei ole vaikuttava. Akun lataus riittää vain noin 45 minuutiksi.

Ominaisuudet

Merkki
Garmin