GOPRO HERO3 Black Edition

Tavallista vauhdikkaammille videointiretkille sopiva seuralainen on Hero 3 Black Edition -videokamera. Tällä pienellä kameralla saa huipputarkkoja 4k-videoita, ja sen valovoima on F2,8.

tekijä Välineopas #Lisävarusteet #GoPro
7.9

Kun halutaan ikuistaa maastopyörän huima vauhti tai aaltojen keskellä kiitävän surffaajan näkymät, Hero 3 Black Edition tallentaa nämäkin tilanteet ongelmitta. Edeltävään Hero 2 -malliin verrattuna Hero 3 on 30 prosenttia pienempi ja 20 prosenttia kevyempi. Kooltaan Hero 3 ei ole kahta päällekkäin pantua tulitikkurasiaa suurempi. Sen varustuksena on sukelluskotelo, jossa kameran voi viedä veden alle ja jossa kamera kestää sellaisia iskuja, joista mikään muu markkinoiden säänkestävä kamera ei selviä. GoPro Hero 3 Black Edition on ennen muuta videokamera, jolla voidaan kuvata niin sanotulla 4K-tarkkuudella 3840 x 2160 pikselin videokuvaa 12 kuvan sekuntinopeudella. Kun kuvanopeus on 25 kuvaa sekunnissa, tarkkuus on 2704 x 1524 pikseliä. Viimeksi mainittu on suositeltava vaihtoehto, koska silloinkin kuvanlaatu on erinomainen. Objektiivin valovoima on kiinteä F2,8 ja kuvat selkeitä ja teräviä. Kameralla voi kuvata myös ajastettuja kuvasarjoja, ja suurin sarjakuvausnopeus on 30 kuvaa sekunnissa.

Runsaasti vääristymää

Hero 3:ssa voidaan käyttää kolmea polttoväliä, jotka vastaavat kuvakulmaltaan kinokameran polttovälejä 15 mm, 20 mm ja 28 mm. Kaksi ensimmäistä ovat lähes kalansilmäkuvakulmia, ja ne sopivat toimintavideoihin, mutta valokuvissa niiden voimakas vääristymä alkaa vähitellen rasittaa. Kameran suurin herkkyys on vain ISO 400, ja objektiivin valovoimasta huolimatta tästä aiheutuu hankaluuksia huonosti valaistuissa sisätiloissa. Valokuvien värintoisto on lämpimähkö, kontrasti taas hiukan liian suuri.
Hero 3:ssa ei ole näyttöä, joten kuvien rajaaminen on tehtävä käytännöllisesti katsoen arvaamalla. Valokuvaamista varten kannattaakin hankkia Android- ja iOS-käyttöjärjestelmien puhelimissa toimiva GoPro-sovellus. Se hyödyntää Hero 3:n wi-fi-verkkoliitäntää ja näyttää kameran etsinkuvan. Tällä hyvin toimivalla sovelluksella voi myös ohjata kameran toimintoja.

Arvio

GoPro Hero 3 Black Edition on ykkösvalinta äärimmäisissä oloissa tapahtuvaan videokuvaukseen. GoPro Hero 3 Black Editionin ominaisuudet ovat riittävät ja sen monista videoformaateista, kuten 4K, on paljon iloa. Valokuvauksessa sen tarjoamat mahdollisuudet ovat kuitenkin varsin rajalliset, värintoisto ei ole kyllin tarkkaa, ja ennen pitkää vääristymäkin alkaa kyllästyttää.

Ominaisuudet

Merkki
GoPro