GoPro HERO4 Black

GoPro-kameroita käytetään kilpa-autoissa, ja BBC:n luonto-ohjelmissa, ja sellainen kuuluu monen skeittaajapojan varustukseen. Nyt markkinoilla on GoPron uusi huippumalli.

tekijä Välineopas #Lisävarusteet #GoPro
8.8

GoPro Hero 4 Black on toimintakuvaukseen tarkoitettu kamera, jolla voi kuvata 4K-videokuvaa 30 kuvaa sekunnissa tai 12 megapikselin valokuvia joko yksitellen tai 30 kuvaa sekunnissa. Kameraa voi pitää kädessä, sen voi kiinnittää kuvauskopteriin tai moniin muihin laitteisiin. Varustuksena on 40 metriin saakka vesitiivis sukelluskotelo. Wi-fi-verkkoliitännän kautta kameraa voi ohjata matkapuhelimella. Näyttöä ei ole, niin kuin halvemmassa Silver-mallissa.
Kameran säätämisessä pitää hallita joukko englanninkielisiä lyhenteitä. Kuvaaja voi valita ISO-herkkyyden ja valkotasapainon, mutta automatiikkakin säätää ne oikein hyvin. Laukaisuviive on melko pitkä. Siitä ei ole haittaa videokuvauksessa, mutta valokuvia kuvattaessa on vaikea saada kuva juuri oikealla hetkellä. Kuvakulma on noin 120 astetta eli melko laaja. Videokuvan laatu on erinomainen. Valokuvalaatu on kameran pieni koko huomioon ottaen kohtalainen, mutta heikossa valossa otetuissa kuvissa on jonkin verran kohinaa.

Arvio

GoPro Hero 4 Black on kamera, jolla saa lomamatkan ja vapaa-ajan videoihin toimintaelokuvan tunnelmaa. Videokuvan laadun takaa 4K-tarkkuus ja 30 kuvan sekuntinopeus. Jos Full HD riittää, GoPro Hero 3 Silver on satasen halvempi, ja siinä on myös kosketusnäyttö.

Ominaisuudet

Merkki
GoPro