HTC U11

HTC U11

Vaikuttavaa tarkkuutta

#Lisävarusteet #HTC
8.8

HTC:n uudella lippulaivalla on yllättävä ässä hihassaan. Kameran saa aktivoitua ja kuvan otettua puristamalla kameran reunoja. Hyvin toimiva ominaisuus auttaa pääsemään nopeasti kameraan kiinni. Laukaisinviive kuitenkin estää toimintakuvauksen. Näytön laukaisinpainike ei onneksi viivyttele.
Kuvien yksityiskohtaisuus tekee hyvän vaikutuksen. Yksityiskohtia on jpeg-kuvissakin niin paljon, että raakakuvista niitä saa esiin vain hieman enemmän. Värit toistuvat hyvin, mutta jpeg-kuvien kontrasti on aavistuksen liian voimakas. Ongelma korjaantuu tallentamalla kuvan raakatiedostona. Automaattitarkennus toimii hyvin, ja kuvat valottuvat oikein. Silti puhelimen kameralla on suuria vaikeuksia vastavalossa. Koko kuva valottuu vaaleamman taustan, esimerkiksi taivaan, mukaan. Onneksi U11:ssa on toimiva valotuksenkor­jaustoiminto. Heikossa valossa kamera selviää melko hyvin, kuvat ovat teräviä ja yksityiskohtia paljon, mutta myös kohinaa ilmenee. Se ei kuitenkaan häiritse, kun pitää ISO-herkyyden pienissä lukemissa. Erinomaisen kamerasovelluksen Pro-tilassa käyttäjä voi vapaasti säätää asetuksia. Kennon tarkkuus on 12,2 megapikseliä. Android-puhelimsessa on kuvanvakain. Objektiivin valovoima on F1,7.

Arvio

Kuvissa on valtavasti yksityiskohtia, ja kuvat ovat teräviä. Kuvaaminen onnistuu myös heikossa valossa. Tallentaa raakakuvia.
Panoraama-toiminto ei yllä parhaiden joukkoon, ja valotusta pitää korjata aina vastavaloon kuvattaessa. Jpeg-kuvien kontrasti on liian jyrkkä.

Ominaisuudet

Merkki
HTC