Huawei_P10

Huawei P10

Tarkkaa toistoa

tekijä Välineopas #Lisävarusteet #Huawei
8.9

Kuten edeltäjässä P9:ssä, myös P10:ssä on kaksi kameraa, joiden kehittämiseen Leica on osallistunut. Toinen ottaa värikuvia ja toinen mustavalkoisia. Molempien kameroiden keräämää tietoa käytetään muun muassa tuottamaan parempia kuvia heikossa valossa. P10 selviää hyvin myös suurilla ISO-herkkyyksillä. ISO 1600:lla tulos on hyvä, ja suurinta ISO 3200:n lukemaa voi myös käyttää. Värintoisto on mainio, ja valotus toimii tarkasti. Jpg-kuvissa kontrasti saattaa olla hieman jyrkkä, koska kamera lisää niiden terävyyttä. Yksityiskohdat toistuvat yleensä hyvin, mutta hienoimmat detaljit saattavat olla hieman utuisia jpg-kuvissa, mikä on täysin normaalia. Puhelimella voi onneksi ottaa sekä jpg- että raakakuvia. Raakatiedostoissa hienoimmatkin detaljit näkyvät, ja niissä voi säätää monia muitakin asioita, kuten kontrastia, esimerkiksi Lightroomilla. Ajan ilmaus näkyi väärin raakakuvissa. Asia toivottavasti korjataan seuraavassa päivityksessä.
Kamerasovellus on toimiva, ja Pro-asetuksella voi säätää mm. valkotasapainoa, valotusaikaa ja ISOa. Automaatti­tarkennus on hyvä mutta takkuilee hieman, jos tarkennuskohdan valitsee itse. Se on tavallista eikä yleensä tuota ongelmia. Erityistoiminnolla kuvien taustan saa sumeaksi, mikä toimii hyvin esimerkiksi muotokuvissa.
P10:ssä on 64 gigatavun muisti. Erinomainen näyttö on 5,1 tuuman kokoinen ja siinä on Full HD -tarkkuus.

Conclusion

Hieno kuvanlaatu, hyvä valotus, kauniit värit ja yksityiskohtien hyvä toistuvuus. Mahdollisuus ottaa raakakuvia.
Automaattitarkennus hapuilee toisinaan, ja valotusaika näkyy raaka-kuvissa väärin. Kasvojentunnistus on hidas heikossa valossa.

Ominaisuudet

Merkki
Huawei