ID/FX FocusMaker

Tanskalainen uutuustuote auttaa videon tarkennuksessa, kun kuvataan videota järjestelmäkameralla. Tuote soveltuu aktiiviselle videokuvaajalle.

#Lisävarusteet #ID/FX
8.3

Focusmakerin valmistaja on tanskalainen ID/FX. Valmistajan mukaan tämä lisälaite voidaan kiinnittää useimpiin markkinoilla oleviin järjestelmäkameroihin ilman lisätarvikkeita. Pienimmissä järjestelmäkameroissa, joissa on pienet objektiivit, laitteelle on tilaa aika huonosti.
FocusMakerin asentaminen on melko helppoa. Laitteeseen kuuluu puikko sekä rengasmainen tarkennusavustin, joka kiinnitetään objektiiviin. Kaikki osat on valmistettu muovista. Kun objektiivi on zoomattu kohteeseen, joka on esimerkiksi etualalla, käännetään tarkennusrengasta, kunnes kuva on tarkka. Tämä kohta voidaan nyt merkitä tarkennusavustimeen liikuteltavien muovinipsujen avulla. Sitten valitaan toinen, esimerkiksi kauempana sijaitseva tarkennuskohta. Näin voidaan tarkennusta vaihtaa pehmeästi etualan ja taustan välillä.
FocusMaker auttaa video-otosten tarkennuksessa ja soveltuu kuvaajalle, joka kuvaa järjestelmäkameralla videota ja pyrkii ammattimaiseen laatuun. Hinta tuntuu kalliihkolta.

Arvio

FocusMaker on käyttökelpoinen apuväline sille, joka harrastaa aktiivisesti videokuvausta järjestelmäkameralla ja on tuloksen suhteen kunnianhimoinen. Teknisesti tuote sopii parhaiten suurehkoihin järjestelmäkamerarunkoihin. Käyttö on helppoa. Kallihko.

Ominaisuudet

Merkki
ID/FX