Loupedeck CT

Loupedeck on erikoistunut konsoleihin, joissa on pikapainikkeita ja kierrettäviä säätimiä esimerkiksi Photoshopia ja Lightroomia varten. CT on edeltäjiään pienempi eikä vie paljoa tilaa työpöydällä.

tekijä Välineopas #Lisävarusteet #Loupedeck
8.7

Suomalainen Loupedeck on erikoistunut kuvien, musiikin ja videoiden käsittelyyn tarkoitettuihin konsoleihin. Kaksi ensimmäistä mallia muistuttivat tavallisia näppäimistöjä ja veivät melkoisesti tilaa pöydällä. CT, joka on lyhenne sanoista Creative Tool, on suunnilleen samankokoinen kuin kaksi puhelinta ja asettuu hyvin tietokoneen näppäimistön viereen.

CT:ssä on 39 säädintä, joissa kaikissa on useampia toimintoja ja joita voi ohjelmoida mukana tulevan ohjelmiston avulla. Kuusi kierrettävää säädintä toimivat tarkasti ja ne voi kytkeä suoraan esimerkiksi Lightroomin liukusäätimiin, ja vieressä olevat pienet näyttökuvat kertovat, mitä säätöjä ollaan tekemässä. Pyyhkäisemällä saa esiin kuusi uutta kuvausta, joten kaikki Lightroomin liukusäätimet ovat edustettuina. Kaikki 12 näyttöruutua voi ohjelmoida esimerkiksi Spot Removal- tai Adjustment Brush -työkaluiksi sekä esiasetuksiin ja moniin muihin toimintoihin, ja jos halutaan lisää säätöjä, niitä saa esiin pyyhkäisemällä. Kahdeksan pyöreää painiketta vievät Lightroomin pääosioihin, kuten Libraryyn, Developiin ja Exportiin, ja 12 ruutua muuntuvat valitun pääosion mukaan.

Mukana on myös paljon muita toimintoja, ja laitteen saaminen käyttövalmiiksi vie aikaa, sillä standardiasetukset eivät ole parhaat mahdolliset. Jos on tottunut käyttämään ohjelmaa tavalliseen tapaan hiirellä ja näppäimistöllä, CT:n etujen oivaltaminen vie kauan, ja voi olla, että kaikki eivät ylipäätään saa siitä hyötyjä irti. Loupedeckin viimeisin työkalu on kuitenkin hyvin suunniteltu huippukapine herkkusuille, joilla on väljä leikkikalubudjetti.

Arvio

Laatu on hyvä ja säätömahdollisuuksia paljon. Pitkän päälle konsoli voi helpottaa ohjelmien käyttöä. Tottuminen vie kuitenkin oman aikansa, ja (myös) hinta on ammattilaistasoa.

Ominaisuudet

Merkki
Loupedeck