Nissin i40

Nissin i40 todistaa, että salamalaitteen ei tarvitse olla kookas toimiakseen hyvin. Lisäksi hinta on todella kohtuullinen. Kompromisseilta ei kuitenkaan ole vältytty.

#Lisävarusteet #Nissin
8.3

Nissin i40 on hyvin pienikokoinen mutta tehokas salamalaite. Se painaa vain 203 grammaa, ja se on 8,5 cm korkea, mikä on vain puolet Nissinin suurista malleista. i40:ää voidaan käyttää langattomasti orjasalamana, ja se tukee lyhyitä valotusaikoja aina 1/8000 sekuntiin asti. Ohjeluku on koosta huolimatta 40, minkä ansiosta salamalaite pärjää jopa joillekin huippumalleille. Kun esim. Nikon SB-700 valaisee 24–120 mm:n polttovälialueen, selviää i40 24–105 mm:n alueesta. Hyvin toimivalla laajakulmahajottimella päästään 16 mm:iin. Nissin i40 ei voi toimia isäntäsalamana, kuten esim. Nikon SB-700. Siinä on kuitenkin videovalaisin, joka voi olla käyttökelpoinen nopeissa tilanteissa mutta jonka voima ei riitä suurempiin tiloihin.

Nissin i40:tä hallitaan kahdella säätökiekolla, joista voidaan valita videovalo, käsisäätö, orjatila, automatiikka tai TTL, jossa kamera ohjaa salamaa. Välähdyspää kääntyy, mutta mekanismi on hutera. Isokokoiset objektiivit varjostavat matalarakenteisen laitteen valoa.

Arvio

Nissin i40 on hyvä valinta, kun tarvitaan pienikokoista salamalaitetta, jonka säätömahdollisuudet ovat hyvät. Se on satasen verran halvempi kuin Nikon SB700, ja hinnan mukana siitä on karsittu isäntätila ja suurimmat tehot. Koko on peilittömille järkkäreille erittäin sopiva.

Ominaisuudet

Merkki
Nissin