Nokia Lumia 1020

Tämän älypuhelimen kamerassa on peräti 41,3 mEGApiKSelIN EROTTELUKYKY, joka erottaa sen kilpailijoistaan, ja tätä valttikorttia on myös osattu hyödyntää.

#Lisävarusteet #Nokia
8.9

Nokian uudessa puhelimessa on takaa valaistu kuvakenno, joka on suurempi kuin monissa taskukameroissa. Sen tarkkuus on 41,3 megapikseliä, ja sen mukaan kuvataanko 16:9- vai 4:3-sivusuhteella, saadaan joko 33,6 tai 38,2 megapikselin kuvia. Objektiivi on kehitetty Carl Zeissin kanssa ja siinä on kuvanvakain.
Nokia Pro Camera -sovelluksella voidaan säätää käsin herkkyyttä, valotusaikaa, tarkennusta, valkotasapainoa ja valotuksen korjausta. Kiinteää aukkoa F2,2 ei voida säätää.
Kamera tallentaa kuvan täydellä tarkkuudella viiden megapikselin kokoisena. Pienetkin kuvat ovat yksityiskohtaisempia kuin esimerkiksi iPhone 5:n kahdeksan megapikselin kuvat. Täysikokoinen kuva on vieläkin yksityiskohtaisempi, mutta suurikokoisina kuvissa on hukan rakeisuutta jo herkkyydellä ISO 100. Sekä valo- että varjokohdissa on verrattain paljon sävyjä. Vain tarkennusnopeudessa on valittamisen aihetta. Laukaisimen painamisesta sulkimen laukeamiseen kuluu usein sekunnin verran.

Arvio

Windows-puhelin Lumia 1020 tekee erittäin yksityiskohtaisia kuvia, joiden dynaaminen alue on suurikokoisen ja korkearesoluutioisen kuvakennon ansiosta laaja. Kamerassa on hyvät säätömahdollisuudet. Tarkennus olisi kuitenkin saanut mielestämme olla hiukan nopeampi.

Ominaisuudet

Merkki
Nokia