Panasonic HX-A500E

Uuden omaperäisesti muotoillun toimintakuvauskameran video on 4K-laatuista. Muutenkin se näyttää suurimmalle kilpailijalleen perävaloja kahdessa tärkeässä suhteessa.

#Lisävarusteet #Panasonic
7.8

4K-toimintakuvauskameroita ei liiaksi asti ole. Ensin tuli GoPro HERO3, joka kuvaa 15 kuvaa sekunnissa. Panasonicin uutuus panee paremmaksi kuvaamalla 4K-laatua 25 kuvaa sekunnissa. Se on myös vesitiivis kolmen metrin syvyyteen saakka – GoPro:ssa taas on käytettävä vedenpitävää koteloa, mistä äänen laatu kärsii. Panasonic HX-A500E:n akku, muistikortti, näyttö ja hallinta ovat omassa yksikössään. Kamera taas on johdon varassa, ja sitä voidaan käyttää monella tapaa. Me kiinnitimme yksikön ranteeseen ja kameran pannalla otsalle.

Sekä kuvan että videon värit ovat neutraalit ja kontrasti hyvä. Valkotasapaino on myös hyvä, mutta otokset alivalottuvat hiukan ja niiden dynaaminen alue on pieni. Kuvissa on aavistuksenomaista rakeisuutta jopa päivänvalossa – videolla sitä ei kuitenkaan esiinny. Voimakas laajakulma vääristää kuvaa melkoisesti.
HX-A500E lämpenee, kun sillä kuvataan 4K-tarkkuudella. Tarkkuus syö akkua, eikä kuvista tule niin tarkkoja kuin voisi toivoa.

Arvio

Panasonic on ensimmäinen 25 kuvaa sekunnissa tallentava 4K-toimintakuvauskamera, ja kuvanlaatu on sellaiseksi hyvä. Kaksiosainen rakenne on käytännöllinen, mutta tuskin kovin tyylikäs. Se sopii kuitenkin erinomaisesti silmän tasolta tapahtuvaan toimintakuvaukseen.

Ominaisuudet

Merkki
Panasonic