Pico Dolly

Jos tarvitset niin sanottua dollya, jolla voidaan tehdä hienoja, liukuvia videopanorointeja, se onnistuu Pico Dollylla varsin kohtuulliseen hintaan. Sitä voidaan käyttää monilla eri kameratyypeillä.

#Lisävarusteet #Pico
8.4

Kun taskukamera, järjestelmäkamera tai videokamera liitetään Pico Dollyyn, avautuu videokuvaukseen kokonaan uusia mahdollisuuksia. Dollya voidaan ajaa tasaista pöytää tai lattiaa pitkin – sitä voidaan ajaa vaikka leikkivien lasten ympärillä ja saada uusi näkökulma tapahtumiin. Pyörät kääntyvät niin, että ympäri ajaminen onnistuu tasaisesti ja nykimättä. Kamera voidaan nostaa teleskooppivarren varassa 28 cm:n korkeudelle tai sillä voi kuvata lähes alustan tasalta. Varsi voidaan irrottaa ja korvata tukevalla jalustapäällä, joka on hankittava erikseen. Sen kanssa Dolly on riittävän tukeva isommallekin järkkärille. Pico Dolly on metallinen ja vankka. Pyörät ovat hiukan liian kovat, ja alustan pienikin epätasaisuus näkyy videolla. Laite on niin kevyt, että liikkeen pitäminen tasaisena ei ole helppoa, mutta onnistuu pienellä harjoituksella. Kaipasimme myös asetusasteikkoa pyörille, jotta ne olisi helppoa asettaa samaan suuntaan, jos sillä esim. halutaan ajaa täysi ympyrä kohteen ympäri.

Arvio

Pico Dolly on erikoisvaruste, jota ei joka päivä käytetä. Se on kuitenkin mukinmenevä ratkaisu siihen verrattuna, mitä dolly eli liukukiskot ja muut varusteet yleensä maksavat. Sillä on helppoa tehdä hyviä videopanorointeja, mutta sen pyörät saisivat olla pehmeämmät.

Ominaisuudet

Merkki
Pico