PNY, ELITE PERFORMANCE SDHC 32GB

PNY lupaa uuden korttinsa siirtonopeudeksi jopa 100 megatavua sekunnissa, mutta pitääkö lupaus myös käytännössä?

#Lisävarusteet #PNY
8.6

Kun kamera tukee sellaisia tiedonsiirtomäärityksiä kuin UDMA 7 ja UHS-1, kannattaa valita muistikortti, joka on myös näiden kanssa yhteensopiva. Silloin voi hyödyntää kameran suurinta sarjakuvausnopeutta, kun kamera pystyy tyhjentämään puskurimuistin kortille ripeään tahtiin. Nopeat kortit ovat usein kalliita, mutta PNY:n huippusarja lupaa hyvää suorituskykyä kohtuuhintaan. Kortin lukunopeus on jopa 100 megatavua sekunnissa, mikä vastaa nopeusluokkaa 667 x. Nopeudesta huolimatta 32 gigatavun kortin hinta jää alle 70 euron.

Otimme vertailupariksi Sonyn muistikortin, jonka lukunopeudeksi luvataan 94 megatavua sekunnissa. Kameraksi valittiin Canon EOS 70D, jolla voi kuvata seitsemän kuvaa sekunnissa. Kameralla kuvattiin 27 megatavun raakakuvia, kunnes kuvausnopeus hidastui. Kummallakin kortilla päästiin 14 kuvaan. Puskurin tyhjennykseen PNY tarvitsi 15 sekuntia, Sonyn kortti vain 9 sekuntia. Vaikka PNY oli tässä vertailussa hitaampi, se on silti varsin nopea kortti.

Arvio

PNY kuuluu ilmoitetuilta ominaisuuksiltaan markkinden nopeimpiin kortteihin mutta osoittautui hitaammaksi kuin Sonyn yhtä suuri kortti. PNY:n kortti soveltuu kuitenkin hyvin Full HD -videokuvaukseen sekä sellaisiin kameroihin, jotka tukevat UHS-1-määritystä.

Ominaisuudet

Merkki
PNY