PNY PRO-ELITE PLUS SDHC 32GB

Uusin PNY-muistikortti lupaa paljon tallennustilaa huippu-nopeudella. ovatko hinta ja suorituskyky kohdallaan?

#Lisävarusteet #PNY
8.9

Moni uusi kamera tukee nopeita UDMA 7- ja UHS-1 -standardeja. Jos kamerasta halutaan saada kaikki irti esim. toimintakuvauksessa, on tärkeätä, että kortti on oikean tyyppinen. PNY Pro-Elite Plus SDHC -kortti on tällainen nopea tallennusväline, samaa luokkaa kuin SanDisk Extreme Pro -kortti, mitä niin ominaisuuksiin kuin hintaankin tulee. Sen lukunopeus on nimittäin 95 megatavua sekunnissa eli nopeus on jotakuinkin 600-kertainen, toisin sanoen 60 megatavua suurempi kuin aikaisemman Pro-Elite -kortin, jonka testasimme viime vuonna.
Halusimme nähdä, oliko kortti myös käytännössä parempi, ja testasimme sen nopealla Pentax K-30:lla, jonka kuvausnopeus on kuusi kuvaa sekunnissa. Painoimme laukaisinta ja kuvasimme 10 raakakuvan sarjan, 15 megatavua/kuva. Sitten katsoimme, kuinka nopeasti kamera tyhjensi puskurin. Siihen meni 4,6 sekuntia, kun se edellisessä mallissa kesti 6,0 sekuntia. Vauhtia on tullut lisää, ja PNY:n uusi muistikortti sopii siis mainiosti toimintakuvaukseen.

Arvio

Olimme tyytyväisiä jo edelliseen korttimalliin, eikä uusi PNY tuota pettymystä. Se maksaa reilun kympin enemmän, mutta on hintansa arvoinen, kun tarvitaan luotettavaa korttia toimintakuvaukseen tai Full HD -laatuiseen videokuvaukseen.

Ominaisuudet

Merkki
PNY